Poeijersstraat, situatie
Copyright: Pauwert Architectuur
Poeijersstraat impressie
Copyright: Pauwert Architectuur
Poeijersstraat impressie
Copyright: Pauwert Architectuur
Poeijersstraat impressie
Copyright: Pauwert Architectuur
Poeijersstraat impressie
Copyright: Pauwert Architectuur
Poeijersstraat impressie
Copyright: Pauwert Architectuur
Poeijersstraat uitvoering
Copyright: Pauwert Architectuur
Poeijersstraat uitvoering
Copyright: Pauwert Architectuur
Poeijersstraat, situatie
Copyright: Pauwert Architectuur
Poeijersstraat impressie
Copyright: Pauwert Architectuur
Poeijersstraat impressie
Copyright: Pauwert Architectuur
Poeijersstraat impressie
Copyright: Pauwert Architectuur
Poeijersstraat impressie
Copyright: Pauwert Architectuur
Poeijersstraat impressie
Copyright: Pauwert Architectuur
Poeijersstraat uitvoering
Copyright: Pauwert Architectuur
Poeijersstraat uitvoering
Copyright: Pauwert Architectuur

Poeijersstraat Eindhoven

30 juni 2021
Aan de Poeijersstraat in stadsdeel Tongelre in Eindhoven staat het prachtige st. Jozefklooster. Samen met Woonbedrijf, De Loods Architecten, en Kruitkok landschapsarchitecten is een plan tot stand gekomen voor de herbestemming van het st. Jozef klooster, en de bouw van nieuwe (tuin)woningen in de voormalige kloostertuin.

Wonen in de kloostertuin
De planontwikkeling is in nauw overleg met woonvereniging ’t Rondeel tot stand gekomen. Het voormalig klooster wordt met respect voor de wederopbouwarchitectuur getransformeerd tot 15 appartementen door De Loods. Pauwert heeft zich ontfermt over de woningen in de kloostertuin. Het nieuwe volume in de kloostertuin volgt in beginsel de lijnen van de zijvleugel van het klooster, en knikt vervolgens richting het noordelijk gelegen perceel. Door aan de oostzijde een tweede, langgerekt volume te plaatsen ontstaat er een intieme open ruimte in het midden: een eigentijds ‘begijnhof’. De nieuwe woningen bestaan uit één laag met een kap, passend bij de maat en schaal van het collectieve hof. Alle woningen hebben een kleine privé terras aan de achterzijde, maar wonen vooral gezamenlijk met de bewoners van het klooster aan een grote collectieve tuin.

De gevel van de woningen wordt gemaakt van een bijzondere steen, de ClickBrick, die in de toekomst geheel herbruikbaar is. Door de licht gemêleerde tint en de dieptewerking van de stenen ontstaat er een fris woonhof.

Hergebruik oude Finse school
In de huidige kloostertuin is vlak na de oorlog een schoolgebouw gebouwd met Fins hout. Na veelvuldig onderzoek is gebleken dat deze oude Finse school niet geschikt is voor de transformatie naar woningbouw. Ook een herbestemming voor het gebouw is na meerdere oproepen niet gevonden. Het gebouw wordt daarom circulair gesloopt, waarbij zoveel mogelijk materiaal wordt gered om te hergebruiken. Zo worden de planken hergebruikt als buitenmuren voor schuurtjes, en wordt onderzocht of andere bouwdelen terug kunnen komen in andere tuinvoorzieningen.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Pauwert Architectuur

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Pauwert Architectuur

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan