Wilgentunnel
Copyright: idverde NL
Wilgentunnel
Copyright: idverde NL

Groen speelplein voor Kindcentrum MMiXX!

23 juni
Basisschool De Wegwijzer en Partou (kinderdagverblijf en BSO) zullen komend schooljaar (2021-2022) intrekken in het spiksplinternieuwe Kindcentrum MMiXX in Leidschendam. Voorheen stond hier het oude schoolgebouw van De Wegwijzer, maar dat werd gesloopt omdat dit niet meer voldeed aan de bouwkundige eisen. Gemeente Leidschendam – Voorburg heeft er samen met de gebruikers voor gekozen om een multifunctionele accommodatie te bouwen. Hierdoor kunnen de basisschool, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang nauw samenwerken om ieder kind te begeleiden en te stimuleren in zijn ontwikkeling. Nu Kindcentrum MMiXX in gebruik kan worden genomen, is het tijd om de buitenruimte aan te pakken. Bureau RIS heeft het ontwerp gemaakt en idverde NL heeft dit geoptimaliseerd. 1 juni jl. is gestart met de aanleg en vanaf het nieuwe schooljaar kan het groene schoolplein worden gebruikt.

Een groene buitenruimte
Partou en het schoolbestuur, Stichting Panta Rhei, hebben idverde NL betrokken om mee te denken met een passende invulling van het buitenterrein. Het ontwerp was al gemaakt. idverde Advies heeft hier met specialistisch oog naar gekeken, een begroting gemaakt en een optimalisatie aangeboden die past bij de wensen en behoefte van Kindcentrum MMiXX. ‘’Een groene omgeving stimuleert kinderen om te bewegen, verbetert de leerprestaties, maakt kinderen socialer en stimuleert de motorische ontwikkeling’’, aldus Pim Lage Venterink, Productmanager Spelen bij idverde NL.

Invulling speelplein
1 juni is idverde Realisatie, Den Haag gestart met de uitvoering van de werkzaamheden. Allereerst met de aanleg van de buitenruimte van het kinderdagverblijf. Hier worden verschillende hoeken gecreëerd, zodat iedere leeftijdsgroep buiten kan spelen en bewegen. Zo komt er o.a. een afgeschermde babyhoek, waar baby’s comfortabel kunnen liggen en kruipen. Voor de wat oudere kinderen van het kinderdagverblijf komt er een zandwatertoestel, een natuurbelevingszone en een wilgentunnel. Het plein wordt ingericht met veel groene beplanting. Het schoolplein wordt ingericht met een natuurlijk struinpad, verschillende klim- en klautertoestellen, een zandbak en er komt een technieklokaal om buiten lessen te kunnen geven. Verder wordt het plein voorzien van kunstgras onder de speeltoestellen en rond de bomen, voldoende ruimte om de fietsen te parkeren en uiteraard gevarieerde beplanting.

Duurzame materialen
De gebruikte materialen zijn zoveel mogelijk van duurzame oorsprong . De wilgentunnel in de natuurbelevingszone wordt bijvoorbeeld gemaakt van gesnoeide wilgentakken. De takken worden vervolgens opnieuw geknopt, door ze in water te laten wortelen. Wanneer de takken groot genoeg zijn worden deze gebruikt als wilgentunnel en geplaatst op speelpleinen.

Na de zomervakantie kunnen alle kinderen van Kindcentrum MMiXX spelen, leren en bewegen op hun groene speelplein.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met idverde

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan