Copyright: Promat
Copyright: Promat
Copyright: Promat
Copyright: Promat
Copyright: Promat
Copyright: Promat

Instapmanchet voor de W-installateur en brandweren

23 juni
Nieuw manchet maakt eenvoudige en snelle brandwerende leidingafdichting mogelijk: Instapmanchet voor de W-installateur en brandwerendheidspecialisten

De toepassing van brandwerende manchetten wordt steeds meer gemeengoed in installerend Nederland. W-installateurs en brandwerendheidsspecialisten krijgen steeds vaker de vraag om de doorvoeringen van hun kunststof- en meerlaagse leidingen brandwerend af te dichten. Om hen te ondersteunen, heeft Promat, onderdeel van Etex Building Performance, begin dit jaar een brandwerend ‘instapmanchet’ gelanceerd. PROMASTOP®-FC1 beschermt de brandwerendheid van het compartiment voor 30 tot 60 minuten (U/U) en is getest in combinatie met zowel PP, PE, PVC als DijkaSono leidingen. Daarnaast onderscheidt het manchet zich door een zeer snelle en eenvoudige montage.

“PROMASTOP®-FC1 is een brandwerend manchet met een oranje gepoedercoat stalen omhulsel, waarin verschillende lagen opschuimend materiaal op grafietbasis zijn opgenomen”, vertelt Stefan Tils, Area Sales Manager bij Etex Building Performance. “Door de hoge temperaturen bij brand ‘knijpt’ de opschuimende vulling de kunststofleiding dicht, waardoor de brandwerendheid van het compartiment voor EI 30 tot EI 60 wordt geborgd. Het manchet is perfect geschikt voor niet geïsoleerde (kale) leidingen in betonvloeren, betonwanden, lichte scheidingswanden en steenwolsystemen. Een hoogte van slechts 30 mm garandeert hierbij een brede toepasbaarheid. Bovendien is de montage zeer eenvoudig. Op basis van de buisdiameter kunnen installateurs eenvoudig het manchet met de juiste diameter (50 tot 125 mm) selecteren. Vervolgens is het een kwestie van sparing afkitten en manchet vastboren. De manchet past altijd! Met de toepassing van een PROMASEAL®-A kit wordt bovendien volledig voldaan aan de nieuwe eisen van het Bouwbesluit (rookwerendheid, juli 2021).” PROMASTOP®-FC1 is ook te vinden in de nieuwe Promat Selector App. Deze app maakt uw installatie makkelijker en kan u begeleiden in de keuze voor het juiste Fire Stopping product.

Goede prijs-kwaliteit, zonder in te boeten aan veiligheid
Jac Ruyters Groep is één van de eerste ketenpartners die gebruikmaakt van PROMASTOP®-FC1. “Wij hebben het brandwerende manchet inmiddels in verschillende projecten toegepast”, vertellen calculators/werkvoorbereiders Bas Hendrikx en Yordi van der Schaaf. “Met deze discipline zijn wij voornamelijk actief in de bestaande woningbouw. De afgelopen jaren hebben we tal van appartementencomplexen gerenoveerd, al dan niet in combinatie met zorgfuncties en/of commerciële ruimtes in de plint. Ondanks dat in deze projecten een brandwerendheidseis van 30 minuten geldt, pasten wij veelal EI 60 oplossingen toe. In de markt wordt echter steeds vaker gevraagd om EI 30, omdat deze manchetten makkelijker te monteren en prijsgunstiger zijn en tóch aan alle brandveiligheidseisen voldoen. Bovendien is in deze manchetten minder grafiet verwerkt, waardoor zij minder belastend zijn voor het milieu. Onze leverancier adviseerde het PROMASTOP®-FC1 manchet van Promat, dat wij bijvoorbeeld toepassen voor het brandwerend afdichten van inpandige hemelwaterafvoeren, sanitaire afvoeren en vuilwaterafvoeren in vloeren en wanden op brandscheidingen.”

Optimale service en betrokkenheid
“Wij zijn zeer te spreken over de manier van verwerken van de Promat-producten”, benadrukt Hendrikx. “De PROMASTOP®-FC1 is hierop geen uitzondering. Het manchet is zeer eenvoudig te plaatsen, op iedere soort ondergrond. Voordat het eerste project met dit nieuwe, brandwerende manchet van start ging, heeft Stefan Tils ons hoofdkantoor in Echt bezocht om de technische voordelen en het gebruiksgemak toe te lichten. Bovendien heeft hij diverse projecten begeleid en meegekeken tijdens de montage. Ook is hij direct bereikbaar bij vragen. Deze service en betrokkenheid stellen wij enorm op prijs.”

Locatie

Trefwoorden

promastop fire stopping

Download Brochures

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Promat

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan