Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane

Levende muren bij de kinderopvang

1 juni 2021
N Family Club is een kinderopvang met vier vestigingen verspreid over Londen. De faciliteiten, die dagopvang bieden aan kinderen van drie maanden tot vijf jaar, creëren een familiegevoel en bieden ondersteuning aan ouders, grootouders en verzorgers in een steeds meer gefragmenteerde gemeenschap in een stadsomgeving.

Natuur in harmonie
De London Fields kinderopvang is in juni 2019 geopend. Toen de deuren opengingen en de kinderen hun eerste N Family stapjes zetten, werden ze begroet door een prachtige levende muur, met dank aan Oasis Plants en het Mobilane LivePanel groene wand systeem.

Het 13 vierkante meter grote groene wand, geïnstalleerd op het dakniveau van de kinderopvang, breidt het nautische natuurlijke thema van de daktuin uit en is beplant met Pachysandra, Carex Morrowii, Carex Ice Dance, Hedera Helix White Wonder en Euonymus Fortunei. Deze grassen, klimplanten, kleur, gebladerte en vorm trekt een gevarieerde belangstelling van de jonge bewoners. De kinderen worden spelenderwijs aangemoedigd om de planten op te merken, om te zien wanneer ze een beetje verzorging nodig hebben en om te leren over plantkunde, groei en de natuur.

Een gezonde, schone lucht
Om de groene elementen in een verder grijze stedelijke omgeving te maximaliseren, werken de LivePanel-installaties ook hard aan de verbetering van de luchtkwaliteit. Het bladerdek, dat bekend staat om zijn vervuilende eigenschappen, vormt niet alleen een van nature mooie muur van kleur, maar is ook bezig met het verwijderen van schadelijk fijnstof uit de lucht in deze intens drukke stedelijke omgeving. Het kinderdagverblijf maximaliseert de buitentijd van de kinderen, als het weer het toelaat, met sessies die tot drie keer per dag naast de levende muur plaatsvinden. Aan het begin van het educatieve traject van een kind vormt dit gebied de ruggengraat van een gezonde leefomgeving op de Club waar lezen, socialiseren, verkennen, spelen en leren in de frisse lucht een vitaal onderdeel is van de ontwikkeling van een kind en de voorbereiding op school.

Bloeien en groeien
“We zijn blij met de LivePanel levende muur, net als de kinderen”, legt Paige Francis, Operations Manager bij N Family Club, uit. “De kinderen vinden het vooral leuk om naast de levende muur te spelen. Ze nemen de tijd om te zien hoe het groeit en tonen grote belangstelling voor de ontwikkeling ervan. De plantenkeuze van de grassen, klimplanten en de verschillende kleuren van de bladeren zorgt voor een prachtig decor voor hun dagelijkse activiteiten. We zijn aangenaam verrast over hoe snel het zich heeft gevestigd en we zijn onder de indruk van de mate waarin het al begint te bloeien en te groeien – we hebben ook veel positieve reacties van ouders en bezoekers gehad!

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mobilane

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan