De maatwerk keuken is uitgevoerd in de S122 Pembroke en U129 Esperia
De kastenwand dient ook als deur en is uitgevoerd in bijpassend HPL in S122 Pembroke
n de maatwerk kastenwand, uitgevoerd in U129 Esperia, zijn de airco’s weggewerkt
Wandafwerking is uitgevoerd in HPL FB48 Ares
De maatwerk keuken is uitgevoerd in de S122 Pembroke en U129 Esperia
De kastenwand dient ook als deur en is uitgevoerd in bijpassend HPL in S122 Pembroke
n de maatwerk kastenwand, uitgevoerd in U129 Esperia, zijn de airco’s weggewerkt
Wandafwerking is uitgevoerd in HPL FB48 Ares

Op maat met maatwerk

31 mei 2021
We spreken met interieurontwerper Klaas de Jong en Erwin Poels van Team2 Interieurbouw over twee projecten die zij onlangs samen hebben ontwikkeld namelijk het kantoorpand van Moving Spirits en een penthouse in Assen.

Een maatwerk kantoorinterieur
Moving Spirits betrok onlangs een nieuw kantoorpand in Groningen. Klaas de Jong werd gevraagd om het casco kantoorpand in te richten. Het omvangrijk maatwerk kantoorinterieur van de vergaderboxen tot de keuken en van de trap tot de wandafwerkingen. “Ik ben begonnen met de inventarisatie. Hoeveel personeelsleden werken er, welke afdelingen zijn er en welke afdelingen staan met elkaar in verbinding. Op basis daarvan bepaal ik de vlakverdeling. Daarnaast kijk ik naar de vorm van het pand en de routing, maar ook naar ramen en lichtinval. Zo heb ik diverse aparte stilteruimtes en gezamenlijke ruimtes gemaakt.

De keuze voor materialen
De volgende stap is het visuele ontwerp en de keuze van de materialen. “In de materiaalkeuze zijn er twee opties: echte materialen of melamine. De keuze hangt af van een aantal factoren. De kleurvastheid, sterkte van het product maar ook de prijs. Het decoratief plaatmateriaal van DecoLegno is erg sterk, krasbestending en kleurvast. De dessins en structuren zijn fantastisch, niet van echt te onderscheiden en de diversiteit is eindeloos. Een ander voordeel is dat je gemakkelijk precies dezelfde plaat bij kunt bestellen. Zo voorkom je verschil in kleur, iets wat bij echt materiaal niet altijd mogelijk is. Voor de wandafwerking van de verschillende aparte ruimtes heb ik gekozen voor HPL in FB48 Ares.” aldus Klaas. Ook Erwin werkt graag met decoratief plaatmateriaal. “We gebruiken onder andere decoratief plaatmateriaal voor onze maatwerk keukens als basis en als frontplaat.”

Een penthouse vol maatwerk
In het penthouse in Assen is al het maatwerk van DecoLegno. De keuken, slaapkamers, wandafwerking en zelfs de deuren zijn uitgevoerd in S122 Pembroke en U129 Esperia “Het voordeel van maatwerk is dat je overal omheen kunt werken” vertelt Klaas. “De nis in de keuken is om een raam heen gebouwd. Zo is de ruimte optimaal te benutten en kun je spelen met de lichtinval. De openingen boven de kastjes zijn de deurgreepjes van de koelkast en de vaatwasser. Zo zijn die ook mooi weggewerkt”.

“Daarnaast kun je met maatwerk rekening houden met de routing van het pand, met de ergonomie, maar ook met het wegwerken van bijvoorbeeld de airco’s zoals in de kastenwand te zien is. Ook is alles precies passend, zoals de kastenwand die van de vloer tot het plafond doorloopt. Een leuk weetje over de kastenwand: in deze kastenwand is een taatsdeur verwerkt. Deze deuren zijn uitgevoerd in HPL bijpassend bij de keukenkastjes en het kookeiland (S122 Pembroke) en zorgen voor één geheel in het ontwerp”.

Maatwerk door Team2 Interieurbouw
Veel van jouw ontwerpen en maatwerk worden gerealiseerd door Team2 Interieurbouw. Kun je ons vertellen hoe deze samenwerking tot stand is gekomen? “Ik heb vroeger zelf een bedrijf gehad in interieurbouw. De combinatie ontwerpen en verwerken werd te hectisch dus ik wilde me alleen gaan focussen op het ontwerpen. De vader van Erwin werkte vroeger bij mij als interieurbouwer. De werkvoorbereiding van Team2 is fantastisch en ze hebben enorm veel passie voor het vak. Een heel fijne samenwerking dus” zegt Klaas.

Is er door de betrokkenheid van Team2 nog iets veranderd in het ontwerp of in de materiaalkeuze? “Team2 denkt erg gedetailleerd mee in de toepassing van de platen, maar het ontwerp staat vast. Voor de opvallende trapafwerking voor het kantoor van Moving Spirits, met wisselende nerfrichting in LR28 Sablé, hebben zij goed meegedacht over de maatverdeling van het blokmotief” vertelt Klaas.

Erwin vertelt dat de materiaalkeuze al vastlag. “Wij hebben ons voornamelijk gefocust op het uitwerken van de achterliggende constructies, zoals het frame en het staalwerk van de trap en op het geluiddicht maken van de stilteruimtes”.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met DecoLegno BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan