Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep

Kunststof gevelbekleding in houtlook

27 mei 2021
Villa KOM in Wapenveld is een prachtige plek voor de opvang van kleine kinderen. Alles is er gericht op natuur, bewegen en groen. Met een echte natuurspeelplaats om te kunnen ravotten en ontdekken én een gebouw dat er in uitstraling en beleving helemaal op aansluit.

 
Ontwerper Harry de Jong van Bouwontwerp De Jong:
“Stichting KOM heeft hier in de regio aardig wat peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. In Wapenveld zaten ze eerst op twee plekken. Bij de school en in een tijdelijk gebouw waar woningen zouden komen. De stichting heeft toen besloten om een eigen gebouw te laten ontwerpen bij de school. Een deel van het gebouw stond al. Dus het ging hier om renovatie én nieuwbouw. De uitdaging zat er vooral in dat we tegen een gemeentelijk monument aan zouden bouwen. We hadden voor de uitstraling dus ook te maken met de welstandscommissie.” 

Een aansprekende, natuurlijke uitstraling
“Het ontwerp moest afwijken van het oude gebouw, maar we wilden ook geen strakke uitstraling zoals van een kantoorgebouw. Het is een kinderdagverblijf, dus het mocht van ons wel wat fleuriger en levendiger. De natuurspeelplaats is heel groen en die natuurlijke uitstraling hebben we ook vertaald naar het gebouw. Dat zie je nu goed terug in het prachtige interieur, dat mijn dochter heeft ontworpen. Maar ook de gevel van het pand past perfect bij het groene concept van Villa KOM.”

Duurzame oplossing mét kleur
“Hout aan de gevel, dat wil niet iedereen. En dat was ook hier het geval. De klant wilde wel de uitstraling van hout, maar de gevel moest ook duurzaam zijn, kindvriendelijk en onderhoudsarm. Zo kwamen we bij Plastica uit. Wij hadden al vaker gewerkt met de plaatmaterialen van Plastica en ook hier boden ze de mooiste kleuren in Massief NT. We hebben ook voor Massief NT gekozen, omdat het plaatmateriaal gedeeltelijk om bestaande muren heen moest komen en daardoor niet te breed mocht zijn.”

“Om de natuurlijke en levendige uitstraling van hout te evenaren, hebben we met drie kleuren gewerkt: Soft Eiken, Witte Eik en Grijze Eik. Deze kleuren hebben we zoveel mogelijk door elkaar gemengd om een vlekkerig geheel te voorkomen. Zo mochten er geen twee platen van dezelfde kleur naast elkaar zitten en maximaal twee dezelfde kleuren boven elkaar. Aannemersbedrijf G. de Wilde heeft voor de uitvoering een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld en die hebben dit heel mooi uitgevoerd. Ze werkten met horizontale platen in de hoogtematen 200, 150 en 250 millimeter en die zo verdeeld dat we ook mooi aan de bovenkant uitkwamen bij de kozijnen.”

Een vlakke gevel dankzij de achtergrond
“Bij Massief NT vind ik een open structuur erg mooi, maar hier hebben we gewerkt met een groefverbinding zodat kinderen er niet met hun vingers tussen komen. Dit was een idee van de aannemer. Dat is het fijne van het werken in een bouwteam; dat je goed samen kunt schakelen en dat komt het eindresultaat zeker ten goede. Het eindresultaat hing hier ook erg af van de achtergrond van de gevel. Bij dit soort grote oppervlaktes is het belangrijk dat de achtergrond heel vlak is. Daar heeft de aannemer behoorlijk zijn best op moeten doen, omdat het oude deel een stenen achtergrond had en het nieuwe deel een houten skelet zou krijgen. Door het vakwerk van de monteurs zie je daar nu helemaal niets van aan de buitenkant.”
 
Complimenten over het eindresultaat
“Voor de bevestiging hebben we bewust gekozen voor schroeven in plaats van verlijmen. Vooraf hebben we van Plastica aardig wat voorbeelden gezien van deze bevestiging en die spraken ons aan. Schroeven zorgen voor een wat natuurlijker gevoel. Je mag de schroeven dus zien, maar we wilden nu ook weer niet dat ze eruit zouden knallen. Vandaar dat we aan Plastica hebben gevraagd om voor schroeven in bijpassende kleuren te zorgen. Dat hebben ze toen ook perfect gedaan. Het eindresultaat mag er zeker zijn.”
 
Jacinta Kiffen van Stichting KOM:
“Wij zijn er blij mee; dít is precies wat we uit willen stralen. De kinderen zitten bij Villa KOM heel mooi midden in het groen. Op de natuurspeelplaats spelen ze tussen de planten en boomstammen en de uitstraling van het pand gaat met het houtmotief helemaal op in deze natuurlijke omgeving. We krijgen er ook heel veel complimenten over.”

Nieuwsgierig naar onze mogelijkheden? 
Vraag vrijblijvend een monster naar keuze aan via onze website. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Plastica Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Cembrit B.V.
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan