Copyright: Knauf B.V.
Copyright: Knauf B.V.

Hans Boodt Zwijndrecht

27 september
Stijlvolle looks voor creatieve hotspot

Hans Boodt Mannequins ontwerpt, ontwikkelt en produceert innovatieve etalagepoppen. Het bedrijf opereert wereldwijd, vanuit de thuisbasis in Zwijndrecht. De locatie onder de rook van Rotterdam is in het voorjaar van 2020 stevig onder handen genomen. De oude hal is vervangen door een nieuwe loods, het bestaande kantoor kreeg een technische en esthetische upgrade en is uitgebreid met een opbouw waar de 3D studio in is gesitueerd. Voor de gevels van de deels zwevende creatieruimte van de vernieuwende etalagepoppen maakte Knauf een advies op maat.

Gevelafwerking met uitstraling

“Looks zijn belangrijk voor ons”, zegt Hans van Meerten, CFO van Hans Boodt Mannequins. “We krijgen hier grote kledingmerken vanuit de hele wereld over de vloer; van G-Star tot Louis Vuitton en Nike. Dan wil je een pand met uitstraling.” Het bedrijf had daarvoor stijlvol zwarte gevels in gedachten, zowel van de hal als van het kantoor en de opbouw. Voor de gevels van de hal zijn zwarte sandwichpanelen gebruikt. De goed geïsoleerde gevels van het bestaande kantoor zijn met zwarte staalplaten bekleed. De opbouw vroeg om weer een andere afwerking. “Je wilt niet alles met hetzelfde materiaal doen”, zegt architect Richard Kool van Visie B.V. Daarnaast mocht het vanwege de deels zwevende constructie niet te zwaar zijn. Via referentiebeelden kwamen architect en opdrachtgever op een betonlook uitstraling uit voor de opbouw. Gezien de kleurwens niet de meest gemakkelijke opgave voor aannemer Biersteker om daar de juiste oplossing voor te vinden. De zoektocht naar een geventileerd systeem dat een waterdichte schil om de isolerende basis moest vormen én in een zwarte betonlook-stijl kon worden afgewerkt, leidde naar Knauf.

Solide keuze

Knauf stelde een projectadvies op maat op. De basis van het systeem wordt gevormd door Knauf Aquapanel Cementboard Outdoor platen, gemonteerd op houten regels. Voor de afwerking adviseerde Knauf SM700 PRO. Stukadoor Peet van Hout werkte dit af tot een geschuurd oppervlak met een creatieve structuur. Grootste struikelblok vormde de kleur; donker pleisterwerk neemt namelijk veel warmte op. Voor de cementgebonden Aquapanel Outdoor platen is dat geen probleem, zeker in een geventileerd systeem kunnen ze hun warmte goed kwijt. Stucwerk kan er echter minder goed tegen. Knauf adviseerde daarom om de gevel met Knauf Protect TSR gevelverf te sausen. De verf kan in zeer donkere tinten worden gemengd. En doordat hij reflecteert, slaat het geveloppervlak veel minder warmte op dan bij een gewone verf gebeurt. Dat vermindert de kans op scheuren door thermische spanningen aanzienlijk.

Mooi resultaat met garantie

Architect Kool is blij met de keuze van aannemer Biersteker. “Voor ons is het belangrijk dat het er zo komt uit te zien als we voor ogen hadden. Dus geen naden, geen overgangen maar één zwart kader. Dat is goed gelukt. Zeker het contrast met de grote glaspartijen maakt het een heel modern pand, helemaal af.”

Opdrachtgever Hans Boodt Mannequins is eveneens zeer content. Niet in de laatste plaats vanwege de KnaufZeker garantie. “We wisten niet dat onze wensen zo lastig te realiseren te waren”, zegt Van Meerten. “Dat je er speciale materialen voor nodig hebt om te zorgen dat het wit van de ondergrond er niet doorheen schijnt en dat het niet snel groezelig wordt, maar echt zwart blijft.” Zeker als je weet dat die dingen allemaal niet zo eenvoudig en vanzelfsprekend zijn, is het heel prettig om die garantie te hebben.” Ook over het eindresultaat is hij zeer te spreken. “Het is absoluut geworden wat we wilden; een pand met uitstraling, dat onze partners het vertrouwen geeft dat ze zakendoen met een bedrijf dat verstand heeft van styling en staat voor kwaliteit.”

https://knauf.nl/projecten/stijlvolle-looks-voor-creatieve-hotspot

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Knauf B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan