Copyright: ANGY
Copyright: ANGY
Copyright: ANGY
Copyright: ANGY
Copyright: ANGY
Copyright: ANGY
Copyright: ANGY
Copyright: ANGY
Copyright: ANGY
Copyright: ANGY

Kempische Langgevel in Aluminium

4 mei
Esthetisch en flexibel felssysteem biedt maximale ontwerpvrijheid

Het FalzRipp felssysteem van Aluform is een systeem dat oorspronkelijk in de jaren zestig van de vorige eeuw werd ontwikkeld om grote industriële daken waterdicht te maken. Op basis van het traditionele felssysteem werd onderzocht hoe dit in de fabriek geproduceerd kon worden met het materiaal aluminium, dat in die tijd vrij nieuw was. De keuze voor aluminium was een logische, aangezien dit metaal de allrounder is als het gaat om hoogwaardige technische prestaties. Dit heeft Aluform System GmbH & Co KG destijds ertoe aangezet om duurzame, rendabele en innovatieve systeemoplossingen voor daken en gevels te gaan produceren.

Flexibel bekledingssysteem

FalzRipp is een door Aluform ontwikkeld gootvormig profiel met een kleine en een grote kraal die over elkaar heen passen. De onzichtbare bevestiging door middel van een kunststof thermoclip zorgt ervoor dat het dak niet doorboord hoeft te worden met bevestigingsmiddelen en minimaliseert de koudebrug. Met het vaste punt (meestal in de nok) kunnen de geprofileerde banen vrij over de clips schuiven als het aluminium krimpt of uitzet. Het systeem kan probleemloos trek- en windbelasting opnemen.

De staande naadverbinding is dampdoorlatend en voldoet daarmee aan de eisen voor een dampdoorlatende constructie. Voor de isolatie wordt over het algemeen glaswol direct onder de felsbanen toegepast, met een overmaat van 20 mm. Wanneer de platen in de clips worden gedrukt, wordt de isolatie naar beneden gedrukt, zodat er geen lucht onder het aluminium zit. Dat betekent geen condensatie ten gevolge van straling en geen klankkast in geval van hevige regen of hagel.

Architectonisch toegepast

FalzRipp kent tegenwoordig vele architectonische toepassingen. Aluform profielplaten kunnen worden toegepast op gevels en daken (zelfs met een kleine dakhelling) en voldoen ruimschoots aan de huidige bouwfysische eisen.

De profielplaten zijn zowel in rechte als in convexe en concave vorm verkrijgbaar. Dankzij moderne productiemethoden kunnen de profielplaten zowel in de fabriek als direct op de bouwplaats worden geproduceerd. Daarnaast biedt Aluform op maat gemaakte systeemoplossingen met uitgekiende systeemcomponenten, zoals valbeveiliging systemen, daklichten, rails en bevestigingssystemen voor zonnepanelen.

Kempense langgevel als inspiratiebron

Het Belgische architectenbureau ROOIJLIJN ontwierp een groepspraktijk in Laakdal (B), gebaseerd op de typische Kempische langgevelboerderijen. Kenmerkend voor deze boerderijen zijn de lange zadeldakvorm, de eenvoudige detaillering en de rode leemkleur van de gevel en het dak. Voor de moderne interpretatie is gekozen voor koperrood geanodiseerde aluminium felsbanen van Aluform.

Aluform heeft de afmetingen van de felsbanen aangepast aan de breedte van het gebouw om de repetitie van de felsbanen te optimaliseren en zo een ritmische gevel te creëren. De gevelopeningen zijn afgestemd op de modulaire maat van de felsbanen, waardoor de banen strak gedetailleerd kunnen worden en er mooie overgangen ontstaan van het profielsysteem naar de ramen en deuren in de gevel.

Een mooie moderne vertaling van een traditioneel gebouw, waarbij een modern systeem op een innovatieve manier is toegepast.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Aluform System GmbH & Co. KG

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan