Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten
Copyright: LEVS architecten

Turfstraat, Arnhem

20 april
LEVS ontwierp in opdracht van Stadswaarde 18 luxe appartementen boven een commerciële plint in de binnenstad van Arnhem. Het gebouw vervangt een woongebouw uit de wederopbouwperiode en vormt een van de drie pleinwanden van het nieuwe Audrey Hepburnplein.

Het project sluit aan bij de stedenbouwkundige ingreep waarbij de gemeente Arnhem door middel van het herintroduceren van de oude Sint Jansbeek, nieuwbouw en opwaarderen van de openbare ruimte de oude binnenstad met de Rijn wil verbinden.

Het gebouw staat op de snijlijn tussen de oude binnenstad en de strook met wederopbouwarchitectuur. Langs de nieuwe stedenbouwkundige corridor van de binnenstad naar de Rijn heeft het project een prominente positie op de hoek. Daarnaast begeleidt het gebouw het nieuwe Audrey Hepburnplein met een lange pleinwand.

Het oorspronkelijke gebouw aan de Turfstraat werd gekenmerkt door het verticale ritme van puien boven een horizontale, glazen plint. Het ontwerp voor de nieuwbouw is een interpretatie van deze karakteristieken. Een ander kenmerk dat aan het oorspronkelijke gebouw refereert zijn de terugspringende en lagere uiteinden van het gebouw. Deze twee ‘intermediairs’ verbinden het volume met de nieuwbouw links en rechts ernaast.

De witte luifel en horizontale banden van beton vormen een verbindend element. De gevel wordt geaccentueerd met metselwerkpenanten die diepte geven en de verticaliteit versterken. De strakke belijning van het metselwerk is uitgevoerd in een baksteen met warme kleur en ‘boombaststructuur’. Dit zorgt voor contrast met de grafische lijnen van de betonbanden en maakt het gevelbeeld levendig.

De appartementen variëren van 100 tot 175 m². Ze zijn licht, hebben uitzicht op het plein en de stad en ze hebben een ruime veranda aan het rustige en zonnige binnengebied. In de plint aan de pleinzijde is ruimte voor 600 m² commerciële ruimte met aan het binnenhof ruimte voor parkeren en bergingen.

Door een aantal slimme ingrepen is het gebouw energieneutraal. Zo is er onder andere een groot aantal zonnepanelen toegepast. Per appartement zijn er gemiddeld veertien panelen meegenomen in de splitsing, waardoor de appartement eigenaren betrokken worden bij de duurzame prestatie van het gebouw. Een deel van de zonnepanelen is als ontwerpelement toegepast op de overkapping van de parkeerplaatsen aan de zuidzijde. Daarmee gaan duurzaamheid en ontwerp hand in hand.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met LEVS architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan