Groene bushaltes in Haarlem

16 april 2021
Afgelopen periode zijn enkele bushaltes in Haarlem voorzien van groene daken, geïnstalleerd door JCDecaux. JCDecaux, wereldwijd marktleider in buitenreclame en stadsmeubilair, werkt samen met Mobilane voor het vergroenen van de bushaltes in Haarlem. De groene bushaltes in Haarlem zijn bedenkt met MobiRoof, het kant-en-klaar extensief groen dak systeem, bestaande uit cassettes met daarin 6-8 verschillende soorten vetplantjes. Met het MobiRoof cassette systeem van Mobilane zijn al eerder groene bushaltes gecreëerd in onder andere Utrecht, Gouda, Apeldoorn, Woerden, Leipzig (Duitsland), Helsingborg (Zweden) en Malmö (Zweden).

Daken van bushaltes waren lang onbenut, totdat de 300 groene daken op bushokjes in Utrecht een wereldwijde trend veroorzaakten. Deze groene bushaltes zorgden voor een wereldwijde belangstelling en maakten andere gemeentes en inwoners nieuwsgierig naar de toepassingsmogelijkheden van groene daken. De groene daken op de bushaltes spelen een belangrijke rol in het stimuleren van de ecologie en biodiversiteit in stedelijke gebieden.

De natuur in de stad
Stadsecologie is een tak van de ecologie die de stadsnatuur bestudeert en de daarvoor relevante ecologische omstandigheden en processen. Het ontwikkelen van een stadsecologie die in balans is helpt het stimuleren van de biodiversiteit van planten en diersoorten in steden. Steeds meer gemeenten zien de toegevoegde waarde hiervan en verplichten ook steeds vaker het natuurinclusief ontwikkelen van gebouwen. Op deze manier kunnen diersoorten elkaar ‘vinden’ en wordt uitsterven van soorten flora en fauna voorkomen.

Er is een directe relatie tussen ‘groen’ en de waarde van woningen of een gunstig vestigingsklimaat voor bedrijven. Groen, water en natuur zijn van betekenis voor gezondheid, welbevinden, sociale ontmoetingen, natuurbeleving en milieubesef. Stadsecologie zorgt ervoor dat er rekening gehouden wordt met deze relaties in het gemeentelijk beleid.

Kant-en-klaar extensief groen dak systeem
Met het kant-en-klare groen dak systeem MobiRoof van Mobilane kan iedereen makkelijk en snel een groen dak plaatsen. Het unieke lichtgewicht cassettesysteem is beplant met verschillende soorten Sedum planten en voorzien van een speciaal substraat voor drainage en opslag van regenwater. Na plaatsing is er direct een volledig begroeid groen dak.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mobilane

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan