Levende muur bij Nottingham Trent University

9 maart 2021
Deze 38 vierkante meter grote, op maat gemaakte groene gevel is in de herfst van 2019 geïnstalleerd en neemt nu een majestueuze plaats in op de gevel van het Muziekcentrum van de Nottingham Trent University.  Naast de traditionele gebouwen van Shakespeare Villas op de City Campus, voegt de levende muur, vol met echte planten, van het nieuwe Muziekcentrum niet alleen een vleugje natuurlijke schoonheid toe, maar zal het ook de biodiversiteit in de nabijheid bevorderen. Het LivePanel living wall cassettesysteem werd geleverd door Mobilane en vakkundig aangebracht door de installateurs van Oasis Plants, een specialist op het gebied van groenontwerp.

Een zomerse symfonie van natuurlijke kleurHet facilitaire team van de universiteit wilde een gedurfde en levendige verklaring afleggen over de buitenkant van dit renovatieproject. De levende muur was de finishing touch van een tweefasenproject op het terrein waarbij de Universiteitszaal werd uitgebreid en uiteindelijk de sympathieke toevoeging van het nieuwe Muziekcentrum.  Het nieuwe gebouw ligt naast de oorspronkelijk in 1854 gebouwde gebouwen en biedt onderdak aan dans- en muziekstudio’s, eetgelegenheden en is verbonden door een glazen voorportaal.

Elk jaargetijde levendige kleuren Door het rangschikken van de plantenvariëteiten ontstaat er in de warmere lente- en zomermaanden een kleurenconcert.  Onder leiding van het Oasis-team omvat de plantenkeuze een mix van bladeren en bloemen in meer dan 1700 afzonderlijke planten, waaronder klimop (Hedera Helix) en Euonymus, grassen (Carex) en Pachysandra. De groene wand bereikt een crescendo met de volledige visuele impact van opvallende blauwe Campanula bloemen in de zomer.

Tom Shipman, directeur van Gleeds, het vastgoed- en bouwadviesbureau dat het project heeft geleid, zei: “Het is fantastisch om eindelijk de opeenstapeling te zien van drie en een half jaar toewijding door het projectteam dat naadloos samenwerkt met de Conservation Officer om een indrukwekkend en architectonisch sympathiek gebouw te leveren. De groene muur blijkt nu al een positieve invloed te hebben op de universiteit, waardoor dit historische deel van Shakespeare Street nog verder wordt versterkt”.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mobilane

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan