Private House Schilde

15 april 2021
Tegelvloer brengt binnen en buiten samen
In de groene rand ten oosten van Antwerpen, vinden we een strakke en minimalistische villa. “Het interieur en het exterieur staan zeer nauw met elkaar in contact”, zegt de interieurarchitecte bij CONIX RDBM Architects. Dat was een zeer belangrijke eis van de bewoners. Mosa droeg met een tegel van maar liefst één vierkante meter bij aan dit effect. Dé eyecatcher is een in het terras geïntegreerd zwembad met beweegbare vloer.

De bewoners waren zeer nauw betrokken bij de bouw van de woning en ze hadden van bij de aanvang duidelijke wensen. Omdat ze thuis veel feesten organiseren, vonden ze het bijvoorbeeld belangrijk dat de barrière tussen binnen en buiten zo klein mogelijk is. De grote glaspartijen aan de keuken en de leefruimte zorgen ervoor dat het interieur lijkt door te lopen in het terras. Dit creëert een ruimtelijk effect. De woning moest strak en minimalistisch worden. De bewoners wilden dat deze architecturale sfeer ook in het interieur werd doorgetrokken.

Evenwichtsoefening
Het ontwerpen van de inrichting was een evenwichtsoefening tussen strak en niet te steriel. Zo werd er gewerkt met contrasten van licht en donker. De keuken is wit, kasten zijn in fineer van donkere moeraseik. Voor de keuken, de badkamers en het terras werd gezocht naar een donkere tegel die paste binnen dit kleurenpalet en niet te clean was. Daarnaast moest deze minstens één op één meter groot zijn. Ultragres Core Collection Terra van Mosa is verkrijgbaar in het formaat van één vierkante meter en voldoet met zijn uitstraling en kleur perfect aan de vereisten.

Praktisch ingesteld
Esthetiek is één zaak. In een woning moet natuurlijk ook geleefd worden. De bewoners, en dan vooral de vrouw des huizes, zijn zeer praktisch ingesteld. Ze wilden niet opnieuw de fouten uit het verleden maken. Ze hebben bijvoorbeeld ervaring met natuursteen en blauwe hardsteen en dat zagen ze niet meer zitten. Behalve dat ze graag feestjes organiseren, komen de kleinkinderen vaak bij hen over de vloer. Dat heeft eraan bijgedragen dat de keuze op een makkelijk te onderhouden keramische tegel viel.

Zwembad
De absolute blikvanger is het zwembad met beweegbare vloer. De bodem van het zwembad is eveneens uitgevoerd in dezelfde Core Collection Terra-tegel die ook gebruikt werd in de keuken en op het terras. De vloer van het zwembad is verstelbaar in hoogte: Als je deze helemaal omhoog zet, komt hij op gelijke hoogte met de rest van het terras en is het zwembad niet meer zichtbaar. Je kan de vloer op elke hoogte vastzetten, zodat je bijvoorbeeld een voetbad krijgt. Dan lijkt het eerder op een vijver.

Ondersteuning van Mosa
Het spreekt voor zich dat het zowel voor de architect als voor Mosa een grote uitdaging is geweest om de uitlijning perfect te krijgen. Aan het zwembad is immers ook een betegelde trap voorzien die trede voor trede mee verzinkt met de vloer van het zwembad. Daarom heeft CONIX RDBM Architects met Mosa gewerkt. Ze denken echt mee en stellen zich zeer flexibel op.

Locatie

Download Brochures

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mosa.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan