Een geluidswand in Nieuw-Lekkerland

27 januari 2021
Om geluidsoverlast van spelende kinderen van speelpark Hoge Boezem in Nieuw-Lekkerland te verminderen, zijn er naast het speelpark Mobilane NoiStop panelen met een hoogte van 3 meter hoog voor een lengte van ruim 50 meter geplaatst. Omwonenden van het speelpark ondervinden al jaren overlast van de kinderen die hier komen spelen. Om deze overlast tegen te gaan is er een geluidswand geplaatst.


Bewonersinitiatief 

Sinds de realisatie van speelpark Hoge Boezem in 2016 hebben omwonenden overlast ondervonden aan de kinderen die in dit park kwamen spelen. Er waren enkele maatregelen naar aanleiding van het geluidsoverlast getroffen maar deze maatregelen bereikten voor de bewoners niet het gewenste resultaat. De omwonenden kwamen met een eigen initiatief, waarbij ze zelf een eigen ontwerp voor een geluiddempende wand, waar klimop tegenaan kan groeien, hebben voorgesteld.

Een van de initiatiefnemers, Kees Jansen, vertelt over het 4 jaar durende proces en dat de geluidsoverlast de aanstichter voor het bewonersinitiatief was. “De buurtbewoners wilden    het geluid van spelende kinderen reduceren en zijn met deze vragen naar de gemeente”. “Voor de geluidswanden kwamen we terecht bij Mobilane”.

InstallatieIn opdracht van gemeente Molenlanden zijn er 78 NoiStop Steel panelen geplaatst. De opdracht werd bij bouwbedrijf Damsteegt B.V. geplaatst en de NoiStop panelen werden geïnstalleerd door De Bruin Bouw. Over de installatie van de NoiStop werd verteld dat de panelen “leuk en makkelijk te plaatsen” zijn. Om de uitstraling van de NoiStop natuurlijker te maken is er klimop hedera tegen de geluidswanden geplaatst. Hierdoor wordt de geluidswand op deze manier vergroend en voldoet het ook aan de wensen van de bewoners.

NoiStopDoor het plaatsen van de NoiStop wordt het geluid volgens de buurtbewoners gereduceerd met gemiddeld 10 db en zijn de klachten inmiddels verholpen. “Door het plaatsen van de geluidswand ervaren wij buurtbewoners de grootste profijt hiervan. Als je binnen bent, merk je dat het geluid flink is gereduceerd. Ook als je in de tuin bent, merk je aanzienlijke verbetering”. De Mobilane NoiStops voldoet zeker aan de verwachtingen van de buurtbewoners. “We kunnen nu in onze tuin zitten en genieten en hoeven geen geluidsoverlast meer te ervaren!”

De voordelen van de Mobilane NoiStopZoals bovengenoemd heeft het plaatsen van de NoiStop vele voordelen. Zo heeft de NoiStop, verkrijgbaar in de 2 soorten NoiStop Steel en NoiStop Wood, sterke geluidsreductie en -absorptie en heeft het een levensduur van 20-25 jaar. Ook biedt de NoiStop direct rust aan de omwonenden en veiligheid aan de spelende kinderen. Aangrenzend aan dit speelpark zit namelijk een sloot en voorheen zat hier niets wat veiligheid hiertegen bood. Mobilane biedt ook de mogelijkheid om de NoiStop op te leveren met de Mobilane Kant & Klaar hagen. Hierdoor heeft de NoiStop direct een groene en natuurlijke uitstraling.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mobilane

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan