Verticale beplanting - Galaxy Tower

14 januari 2021
Op steenworp afstand van de Utrechtse jaarbeurs en het centraal station wordt op dit moment gewerkt aan een gigantisch bouwwerk van 92 meter hoog. Galaxy Tower, zoals de toren genoemd wordt, oogt straks even futuristisch als de naam doet vermoeden. Het gebouw, dat op meerdere verdiepingen van daktuinen wordt voorzien en waarvan de gevel rijkelijk bekleed wordt met verticaal groen, zal dienen als hotel- en woongebouw.  

Op de onderste acht verdiepingen van de toren vestigt zich het 4-sterren Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel. Het hotel krijgt 250 kamers, een restaurant, zwembad en wellnessruimte. De inrichting sluit daarmee volledig aan op de verwachtingen van bezoekers van de jaarbeurs. De hoger gelegen verdiepingen van Galaxy Tower bieden ruimte aan zo’n 330 appartementen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat het hotel en de appartementen profiteren van elkaars aanwezigheid. Zo kunnen toekomstige bewoners gebruik maken van alle faciliteiten die het hotel biedt. De appartementen hebben daarnaast een eigen parkeerruimte onder het gebouw.

Tangram Architekten, die het gebouw ontworpen heeft, geeft op haar website aan dat het ontwerp van Galaxy Tower een dubbele rol vervult. Waar de toren namelijk enerzijds aansluiting moet vinden bij de kantooromgeving aan de Jaarbeurskant, moet het ontwerp anderzijds goed aansluiten bij de nieuwe woonwijk. Om dit te bereiken heeft Tangram bij het ontwerp van de toren gebruik gemaakt van gestapelde bouwvolumes van verschillende groottes. Door op deze manier vorm te geven aan het ontwerp ontstaan er op verschillende niveaus meerdere ruimtes voor daktuinen.

Daarbij is er in het ontwerp tevens veel aandacht voor gevelgroen. Een grote hoeveelheid nissen zal voorzien worden van ruim duizend vierkante meter aan planten. Iets wat zal leiden tot een spectaculair aanzicht, zowel vanaf buiten als binnen.

Voor het groene deel van het ontwerp heeft Tangram Architekten een beroep gedaan op landschapsarchitectenbureau MTD. Zij hebben een ontwerp gemaakt voor de daktuinen en een beplantingsplan gemaakt voor de ruim duizend vierkante meter verticale beplanting. De verticale beplanting wordt door Van der Tol aangebracht.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een voorbegroeid paneel van 62 x 52 cm (breedte x hoogte) dat bij levering al voor ruim 90% begroeid is. De panelen en planten zijn volledig afgestemd op het ontwerp van het gebouw, zodat ook alle schaduwkanten te allen tijde volledig begroeid zullen zijn. Elk paneel wordt aan de bovenzijde voorzien van een druppelleiding voor het toedienen van water en voedingsstoffen ten behoeve van de planten. Deze worden aangestuurd door een webbased irrigatiesysteem, voorzien van vocht- en temperatuursensoren. Dit houdt in dat er bij iedere afwijking in het waterverbruik een belletje gaat rinkelen. Zo kan tijdig worden ingegrepen op het moment dat er iets fout gaat.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Van der Tol - Hoveniers en Terreininrichting

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Van der Tol - Hoveniers en Terreininrichting

Van der Tol - Hoveniers en Terreininrichting
Van der Tol - Hoveniers en Terreininrichting
Van der Tol - Hoveniers en Terreininrichting
Van der Tol - Hoveniers en Terreininrichting
Van der Tol - Hoveniers en Terreininrichting
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan