Duurzaamheidscertificaten door LivePanel

4 januari 2021
Sportgigant Decathlon breidde zijn winkels in juni 2020 uit naar Ierland met de opening van zijn nieuwe indrukwekkende Sports Hub in Ballymun in Dublin. Deze flagshipstore maakt niet alleen een indrukwekkend statement wat betreft het uitbreidingsprogramma van het bedrijf, maar maakt ook vorderingen op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit.

De levende muren van gevels op de noord- en westzijde laten de hoofden van de bezoekers draaien. De groene gevel werd geïnstalleerd en geplant volgens een specifiek patroon, met behulp van genummerde voorgeplante cassettes om de verticale weergave van ongeveer 4500 planten te creëren. De plantkeuze was bewust, zoals voorgesteld door Mobilane en voorafgaand aan de levering overeengekomen met opdrachtgever en aannemer; een combinatie van Carex oshimensis Evergold en JS Greenwell voor een contrasterende flits van goud en groen die zich uitstrekt vanaf de merkborden van de winkel.

De levende muur is samen met het automatische irrigatiesysteem gemonteerd en geïnstalleerd door Avara Landscapes in opdracht van Mannings, de hoofdaannemer.

Sportieve stappen in Ierland
De bouw van de nieuwe winkel is in het najaar van 2019 gestart, met plannen voor Cork, Galway en Waterford in het verschiet, evenals twee winkels in de hoofdstad. De 17.000 vierkante meter grote Ballymun-winkel in Dublin omvat de winkel en Sports Hub met een buiten- en binnenspeeltuin waar klanten producten kunnen testen. De hub bevindt zich naast het nieuwe hoofdkantoor van Decathlon Ireland.

Vooruitgang in duurzaam bouwen
De levende groene planten gevel voegt bijna 100 vierkante meter blad en bloem toe aan het complex, wat de toewijding van het bedrijf aan groen bouwen versterkt. Het vormt een aanvulling op de landschapsarchitectuur van de winkel op de toegangs- en parkeerplaats met natuurlijke versterkte grasoppervlakken en het planten van bomen, evenals laaggelegen struiken en bodembedekkers tussen de parkeerplaatsen. De levende muur draagt bij aan het behalen van het BREEAM-duurzaamheidscertificering van het gebouw, naast de zonnepanelen die 20% van het totale energieverbruik leveren.

De duurzame kwaliteiten waren van fundamenteel belang bij de levering van het gebouw, zoals retail en e-commerce-manager Kieran O’Shea uitlegt: “Toen we dit gebouw ontwierpen, wilden we iets anders maken voor klanten. Onze traditionele Decathlon-winkelblauwdruk lijkt veel op elkaar, maar met deze specifiek, omdat het een vastgoedsite is en omdat we hier voor het leven zijn, wilden we veel dingen anders doen. ” zei Kieran.

Groen uitbreiden op een verticaal vlak
De levende muur, gemaakt van het LivePanel-groensysteem van Mobilane, is een unieke verticale groenoptie voor gebouwen. Het maximaliseren van het aantal beplante opties betekent meer groen en een natuurlijkere visuele impact op de verticale ruimte van een gebouw, evenals de toegevoegde biodiversiteit en luchtzuiverende eigenschappen van planten. Het verwisselbare cassettesysteem betekent dat thema’s en planten kunnen worden aangepast, waarbij het innovatieve systeem is uitgerust met automatische irrigatie om planten op hun optimale vocht-, gezondheids– en groeipotentieel te houden.

O’Shea van Decathlon is verheugd over de manier waarop de levende muur een natuurlijke kroon op de nieuwe winkel heeft gezet en zegt dat hij van winkelbezoekers en klanten veel positieve reacties heeft ontvangen die de visuele schoonheid weerspiegelen.

Decathlon heeft een ambitieus programma van nieuwe winkelopeningen en hun managementteams zullen naar het succes van Ballymuns levende muur kijken als de katalysator voor toekomstige groene winkelinitiatieven.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mobilane

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan