Groene geluidswand over de A2 met Mobilane hagen

22 december 2020
Vanaf de A2 bij Utrecht is de nieuwe groene wand die de geluidswand om de nieuwbouwwijk Rijnvliet van groen voorziet goed te zien. Groen en natuur staan centraal in de wijk, daarom was de wens van de gemeente Utrecht om de geluidswand direct groen te hebben voor een duurzame en groene uitstraling. Bovendien draagt de grondgebonde groene wand, die geplaatst is aan beide kanten van de geluidswand, bij aan de biodiversiteit in de omgeving en afvang van fijnstof van de A2. Voor de groene wanden is gebruik gemaakt van ruim 100 meter Mobilane Kant & Klaar Hagen.

 

Direct een groene uitstraling door de Mobilane Kant & Klaar HaagIn opdracht van de gemeente Utrecht plaatste Van Wijk Groenvoorziening 87 Mobilane Kant & Klaar Hagen van 2 meter hoog tegen beide zijdes van de geluidswand aan de rand van de in 2017 gebouwde woonwijk Rijnvliet, Leidsche Rijn. De wijk bestaat uit 1000 (sociale) huur- en koopwoningen en is direct gelegen langs de snelweg. Door klachten over geluidsoverlast heeft de gemeente afgelopen augustus een geluidswand geplaatst op de kruising van de Tyrusviaduct en Stadsbaan Leidsche RijnDe Mobilane Kant & Klaar Hagen worden volledig begroeid geleverd, hierdoor is direct een groot gedeelte van de geluidswand bedekt en begroeid. Daarnaast wordt het groen ingezet tegen vandalisme vertelt Rob van Moorselaar, van uitvoerend bedrijf Van Wijk Groenvoorziening Nieuwegein; ‘De gemeente was bang voor graffiti tegen de geluidswand en met een hoogte van 2 meter haag is dat een stuk moeilijker.’
Wanneer er in een omgeving groen is aangelegd en goed wordt onderhouden, komt er minder vandalisme voor. Vergroening van gevels en geluidsschermen is een bewezen middel tegen graffiti.

De voordelen van de Mobilane Kant & Klaar HaagVan Wijk Groenvoorziening is al jaren lang specialist in het verzorgen en onderhouden van de complete groenvoorziening in de openbare ruimte, waaronder de wijk Rijnvliet. Rob van Moorselaar; ‘De mooie groen uitstraling, gemakkelijk in onderhoud en er staat direct wat als je langs komt. Het is heel fijn om met de Mobilane haag te werken, de haag is van goede kwaliteit.’

Naast een direct groen resultaat biedt de Mobilane Kant & Klaar Haag meer voordelen. Een belangrijk voordeel voor deze locatie over de snelweg is het afvangen van fijnstof. De uitstoot van fijnstof door het verkeer op de A2 wordt opgevangen door de Hedera bladeren. Uit onderzoek is gebleken dat de Hedera helix Woerner Mobilane Kant & Klaar Haag ruim 40% meer fijnstof afvangt.
Ook dragen de hagen bij aan het herstel van de biodiversiteit in de wijk, het biedt schuil-, nest-, en woonplaats aan organismen zoals vogels, egels en vlinders.

Rijnvliet: De eetbare woonbuurtWoonwijk Rijnvliet is een nieuwe waterrijke wijk waarbij het water uit de omgeving Rijnvliet verdeeld in vier buurten. De meeste woning liggen hierdoor ook direct aan het groen en het water. Tijdens de bouw van de wijk is rekening gehouden met het bestaande groen en is hierdoor ook het meeste groen behouden. Rijnvliet wordt door de gemeente en bewoners genoemd als de eetbare woonbuurt. Alle beplanting in de wijk wordt gekozen op een meerwaarde voor de natuur. Alle planten en bomen in de buurt produceren voedsel voor andere planten en bomen, dieren, bewoners en bezoekers. De nieuwe bewoners wordt ook gevraagd om eetbare planten in de openbare ruimte en in hun eigen tuin te planten. Het hoogtepunt van de wijk is de groene long, namelijk het stedelijk voedselbos (Urban Food Forest). Dit alles heeft als doel het groen in de stad te versterken en samen met de bewoners de effecten van klimaatverandering actief te beperken.

https://youtu.be/LXP4i4xP3BE   

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mobilane

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan