Duurzame groene gevel met kant & klaar hagen

11 december 2020
Ruim 180 meter Hedera helix Woerner Mobilane Kant & Klaar hagen met een hoogte van 2 meter zijn aangebracht tegen de terreinafscheiding van de Vermeulen Groep, om een direct groen resultaat om het terrein te creëren. De groene wand is een antwoord op de vraag van de gemeente om de afscheiding van het terrein duurzamer en groen te maken. 

Groene oplossing 
De Vermeulen Groep is specialist op het gebied van onderhoud van de infrastructuur binnen de openbare ruimte. Om de werkzaamheden aan het gezicht te onttrekken is de terreinafscheiding geplaatst en daar hoort een fraaie groene uitvoering bij. Dit laatste was ook een voorwaarde van de gemeente. De Mobilane Kant & Klaar haag is een passende en duurzame oplossing voor dit project. De uitvoering is gerealiseerd door Mobilane dealer Lex van Wijk Hoveniers uit Zoetemeer. 

De groene gevel is in delen geïnstalleerd en is totaal ruim 180 meter lang en 3 meter hoog. De Vermeulen Groep heeft gekozen voor 2 meter hoge Kant & Klaar hagen die op locatie nog een meter door zullen groeien. Marco van De Vermeulen Groep geeft aan erg tevreden te zijn met het resultaat. “We zijn erg tevreden met de hagen. Bij levering waren de hagen mooi volgroeid en dicht zonder slechte of kale plekken in de haag. Nu groeit de haag als een speer en wachten we tot de haag een hoogte van 3 meter bereikt.”

Esthetisch voordeel groene wandHet esthetische aspect van de groene gevel was onderdeel van de voorwaarde van de gemeente. Voor het drukke fietspad dat langs de gevel loopt was het visuele aspect heel belangrijk. Dagelijks fietsen hier vele fietsers, een grijze kille wand was daarom niet wenselijk. Lex van Wijk van Lex van Wijk Hoveniers merkt  om deze reden een groeiende vraag naar de hogere hagen. “De 2.0, 2.20 en 3.0 meter Kant & Klaar Hagen van Mobilane bieden zoals bijvoorbeeld bij dit project direct camouflage. Een direct groen resultaat is van crusicaal belang”

Afvang fijnstofDe Hedera helix Woerner hagen zorgen naast het esthetische aspect voor nog iets anders heel belangrijk, namelijk het afvangen van fijnstof. Het terrein ligt naast een drukke weg waar veel verkeer dagelijks rijdt. De uitstoot van de voertuigen zorgt voor veel fijnstof in de lucht. Uit onderzoek van de University of Staffordshire met de Mobilane Kant & Klaar Hagen is gebleken dat de Mobilane Kant & Klaar Haag Hedera helix Woerner 40% meer fijnstof vangt. De emissie van fijnstof in de omgeving wordt hierdoor dus gereduceerd. Lees hier het volledige onderzoek.

https://youtu.be/LXP4i4xP3BE  

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mobilane

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan