Statafel HM07 Piombo | DecoLegno
Dressoir FA84 Cheope | DecoLegno
Dressoir FA84 Cheope | DecoLegno
Keuken FA84 Reflex | Dressoir FA84 Cheope | DecoLegno
Keuken FA84 Reflex | DecoLegno
Wandkast FC46 Ares | DecoLegno
Kastelementen FC46 Ares | DecoLegno
Kastelementen FC46 Ares | DecoLegno
Kastelementen FC46 Ares | DecoLegno
Kast B011 PrimoFiore | DecoLegno
Lockers B011 PrimoFiore | DecoLegno
Statafel HM07 Piombo | DecoLegno
Dressoir FA84 Cheope | DecoLegno
Dressoir FA84 Cheope | DecoLegno
Keuken FA84 Reflex | Dressoir FA84 Cheope | DecoLegno
Keuken FA84 Reflex | DecoLegno
Wandkast FC46 Ares | DecoLegno
Kastelementen FC46 Ares | DecoLegno
Kastelementen FC46 Ares | DecoLegno
Kastelementen FC46 Ares | DecoLegno
Kast B011 PrimoFiore | DecoLegno
Lockers B011 PrimoFiore | DecoLegno

Kantoorinterieur gericht op verbinding

17 november 2020
Almacon Storage Systems B.V. uit Bleiswijk vroeg STUDIOJEROENDEJONG om een eigentijds en modern kantoorinterieur te creëeren. Voor de keuze van de materialen bracht STUDIOJEROENDEJONG een bezoek aan de showroom van DecoLegno in Wormerveer. Samen werd een complementair palet aan kleuren en texturen geselecteerd uit de collectie van Cleaf, dat paste bij het visuele ontwerp.

We zijn in gesprek met Jeroen de Jong die opdracht kreeg om voor het kantoorinterieur van ALMACON een open en dynamische sfeer te creëren, waarin de verbinding tussen de verschillende disciplines binnen het bedrijf wordt versterkt. Hoe heb jij deze vraagstelling vertaald naar een ontwerp?

“Bij iedere vraagstelling starten wij met het eindresultaat. Hoe komt het eruit te zien, welk beeld krijgt de opdrachtgever. We betrekken niet alleen de directe opdrachtgever in dit proces van oriëntatie, maar ook alle medewerkers en zo nodig klanten en leveranciers. Wij vinden het belangrijk dat iedereen gehoord wordt, dat er draagvlak komt en dat het project als ‘van ons’ wordt ervaren”, aldus Jeroen.

“In het VO (Voorlopig Ontwerp) hebben we een indicatieve indeling bepaald. Omdat we in een vroeg stadium bij het project betrokken werden, konden we nog aanpassingen doen in de indeling en vormgeving van het pand. Om ruimte in het kantoor te winnen hebben we een aantal facilitaire zaken verplaatst naar een deel van de bedrijfshal. Naast de indeling is in het VO een voorstel uitgewerkt voor de vormentaal, materialisatie en kleuren.”

Routing vanuit Customer Journey
Wat zijn in dit project belangrijke ontwerpoplossingen geweest? Jeroen: “We werken voor ieder project vanuit de customer journey, van binnenkomst tot aan het vertrek. De kantoren zijn zo ingericht dat iedere afdeling met zijn eigen specifieke kenmerken in een inspirerende werkomgeving zit. Bij de commerciële afdeling zie en voel je de rühring, bij orderintake heerst wat meer rust en toch komen ook die werelden weer bij elkaar.”

“De verbinding hebben we gecreëerd door veel glas toe te passen, en strak vormgegeven kasten met plantenbakken erop als scheidingselement (FC46 Ares). Ook hebben we gezorgd dat de langste lengte van de ruimtes altijd zichtbaar zijn. Belangrijke zichtlijnen zijn geaccentueerd met een patroon van vier verschillende varianten vloerbedekking. Zo ervaar je de grootte van het pand, hou je toch het overzicht en blijft directe communicatie mogelijk.”

Materiaalkeuze in samenwerking met DecoLegno
“In de oriëntatie naar warme, moderne materialen voor al het maatwerkmeubilair kwam ik al snel bij DecoLegno terecht. De uitgebreide collectie plaatmateriaal bood alle facetten waar ik naar op zoek was, om een natuurlijke harmonie te creëren in zowel kleur als textuur. Het team van DecoLegno denkt mee in toepassing, maar ook in esthetiek. Zo hebben we in het ontwerp van de keuken en het dressoir in de vergaderruimte gekozen voor plaatmateriaal in dezelfde kleur, maar met een andere structuur (FA84 Reflex & FA84 Cheope). Hierdoor wordt het beeld interessant, maar blijft het rustig”, aldus Jeroen.

Samen voor een beter eindresultaat
 
Van Arkel Bouw werd door STUDIOJEROENDEJONG gevraagd om het maatwerkmeubilair te produceren. We praten met Peter Meekel over hoe een intensieve samenwerking ten goede komt aan het uiteindelijke resultaat. Peter: “Als wij een ontwerp krijgen, gaan we altijd samen met de klant en de ontwerper kijken naar de materialen die zijn bedacht. Waar nodig geven wij extra advies vanuit de praktijk, om samen van een ontwerp een top productie te maken. Wij denken graag mee, want samen kom je tot een beter eindresultaat.” 

“Een voorbeeld is de keuze voor de greeplijst, die onder andere is toegepast in de lederlook kast (B011 PrimoFiore). Hier werd door Jeroen zwart voorgesteld. Wij hebben toen de suggestie voor champagnekleur gedaan, omdat dit meer harmonie zou brengen in het ontwerp. Jeroen was het met ons eens, en zo zijn we samen tot een beter eindresultaat gekomen”, aldus Peter 

Vakmanschap voor het juiste afwerkingsniveau

“Wij werken graag met de collectie van DecoLegno. Het werken met de platen is heel verschillend. De meeste varianten laten zich eenvoudig bewerken door ons moderne machine park. Wij hebben hier de nieuwste opdeelzaag staan, voor het krasvrij en strak verzagen van de platen. Onze nieuwe kantaanlijmer leent zich prima voor het naadloos aanbrengen van het kantenband. Vervolgens kunnen we met onze CNC machine elke bewerking maken die door de ontwerper voorgesteld wordt”, aldus Peter. 

“Sommige structuren vragen wat extra aandacht, zoals de FA8 Cheope. Deze is toegepast in de vergaderruimte. Door de diepte van de structuur is het goed opletten om het juiste afwerkingsniveau te behalen. Dan kunnen we ons vakmanschap écht laten zien. Verder zijn de platen mooi hard van kern waardoor bevestigen en monteren goed en stevig kan plaatsvinden.”?

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met DecoLegno BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan