Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
BaseCamp studentencomplex in Lyngby (DK)
BaseCamp studentencomplex in Lyngby (DK)
Rockpanel Woods in 3 verschillende designs toegepast
BaseCamp studentencomplex in Lyngby (DK)
BaseCamp studentencomplex in Lyngby (DK)
Rockpanel Woods in 3 verschillende designs toegepast

Gevel past perfect in de natuur

19 november 2020
Een schilderachtige omgeving en het studentenleven gaan hand in hand in Lyngby (Denemarken), waar de eerste bewoners net zijn verhuisd naar BaseCamp. Dit nieuwe studentenhuisvestingcomplex is ontworpen met het oog op het creëren van een gemeenschap. Daarnaast wilden de architecten het gebouw laten passen bij de groene omgeving. Daarom is het gebouw bekleed met Rockpanel Woods gevelpanelen, die een authentieke, warme uitstraling combineren met slechts een minimum aan onderhoud.  

Bouwen met de natuur als inspiratie
De natuur vormde de belangrijkste inspiratiebron voor BaseCamp. Door de organische vormen en houtlook gevels gaat het gebouw perfect op in de omliggende natuur. 

BaseCamp bestaat uit 639 studio’s voor jongeren, 48 studio’s voor senioren, 99 bedrijfsappartmenten en een rond gemeenschapshuis in het midden. Het project, dat diverse architectuurprijzen heeft gewonnen, werd ontworpen door Lars Gitz Architects.

“We wilden een gebouw ontwikkelen dat verweven zou zijn met de natuur. De vormen zijn geïnspireerd op de natuur. De constructie is daarom niet recht of symmetrisch, maar organisch en gedraaid – net als de natuur,” vertelt Jon Clausen, architect en partner bij Lars Gitz Architects.

Gedeelde voorzieningen vragen om gemeenschap
De bewoners kunnen tijdens het studeren een frisse neus halen door een wandeling te maken op het dak van hun woning. Het is mogelijk om van park naar dak te gaan, waarop groene oases zijn gecreëerd die uitnodigen om te blijven. Jon Clausen: “Een van de belangrijkste kenmerken van BaseCamp Lyngby is de aaneengesloten route, die aan de ene kant op de grond begint en al kronkelend naar het dak gaat. Je loopt via een pad met leefterrassen en uitkijkpunten, vanwaar je kunt genieten van het uitzicht op het grote meer van Lyngby.

“Daarnaast zijn de appartementen ontwikkeld met het idee om als gemeenschap te leven. Met gemeenschappelijke ruimtes, keukens en woonruimtes is er plek om tijd met anderen door te brengen. Hier kunnen studenten ontspannen als ze niet op school zijn. Het complex brengt de bewoners dus niet alleen dichter bij de natuur, maar ook bij elkaar. En dat was precies al die tijd ons doel: een campusomgeving creëren in plaats van gewone appartementen. "

Duurzame gevelpanelen als alternatief voor hout
De natuur is ook aanwezig in de gevels van het gebouw, die bekleed zijn met Rockpanel Woods. De gevelpanelen bestaan uit steenwolvezels, maar zien eruit als echt hout. Voor BaseCamp zijn drie verschillende Rockpanel Woods designs gebruikt: Carbon Oak, Ceramic Oak en Rhinestone Oak.

“De gevelpanelen van Rockpanel maken het mogelijk om met verschillende houtdesigns te spelen. Om zoveel mogelijk gelijkenis met de natuur te creëren, zijn we voor een willekeurige look gegaan, waarbij gekozen is voor een combinatie van verschillende houttinten. Het oppervlak van de panelen doet denken aan hout en omdat het er zoveel op lijkt, geeft het echt diezelfde warmte en organische touch. Daarnaast is gekozen voor Rockpanel gevelpanelen omdat ze binnen een economisch realistisch kader de gewenste expressie leveren ”, aldus Jon Clausen.

ProtectPlus coating voor onderhoudsarme gevels
De platen zijn voorzien van een speciale coating die ze robuust maakt en het onderhoud vergemakkelijkt. Allan Lindboe, Business Manager bij Rockpanel, legt uit: “Hierdoor kun je graffiti verwijderen en voorkom je ook dat er algen op de platen groeien. De platen zijn voorzien van een ProtectPlus beschermlaag waardoor ze min of meer zelfreinigend zijn. Dit maakt de platen zeer onderhoudsarm.

Ook als het om duurzaamheid gaat, zijn de Rockpanel Woods gevelpanelen een goede keuze. Het basismateriaal steenwol is van nature duurzaam, omdat het als een onuitputtelijke grondstof wordt beschouwd. Daarnaast hebben de platen een lange levensduur van minimaal 50 jaar.  De gevelpanelen zijn recyclebaar en worden hergebruikt als secundaire grondstof voor de productie van nieuwe steenwolproducten. Zonder verlies van kwaliteit. Al deze aspecten maken Rockpanel gevelbekleding tot een materiaal dat volledig duurzaam is. ”

Meer weten over Rockpanel Woods gevelbekleding>

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Rockpanel

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Gebouwtype
v
Impressie van waar je naar op zoek bent
Clear selectionBrowse...
Namens
v
E-mailadres
Voornaam
Achternaam
Waar ben je naar op zoek?
Bij iedere uitvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met geselecteerde bedrijven. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan