Gevelbekleding entree geheel
Gevelbekleding voorzijde
Gevelbekleding entree
Gevelbekleding achterzijde
Gevelbekleding gehele pand
Toepassing interieur winkel
Toepassing buitenterras
Gevelbekleding entree geheel
Gevelbekleding voorzijde
Gevelbekleding entree
Gevelbekleding achterzijde
Gevelbekleding gehele pand
Toepassing interieur winkel
Toepassing buitenterras

Natuurgetrouwe volkunststof gevelbekleding

29 oktober
The Cheese Barrel is genesteld in het zonnige Swan Valley naast wijnhuizen en wijngaarden. Het biedt de perfecte setting om te genieten van een selectie kaasplanken en bijpassende wijnen. Het project bevat een inspirerend gebruik van de kleurvariant Limed Oak | Eiken Zandwit als gevelbekleding op het vrijstaande gebouw. De natuurgetrouwe volkunststof planken zorgen voor een werkelijk prachtig resultaat! Dit is toch net echt hout?

Binnen is dezelfde plank gebruikt in de winkel, alsook in de buitenlucht als vlonderterras, alwaar de proeverijen plaatsvinden. Met deze nieuwe uitstraling garandeert de opdrachtgever haar bezoekers naast de smaakbeleving van de lokale delicatessen, ook een belevingsreis met het gebouw zelf - mede mogelijk gemaakt door de toepassing van de volkunststof natuurgetrouwe planken die de unieke uitstraling van het gebouw aan zowel de binnen- als buitenzijde enorm versterken.

Voordelen:
• Meest natuurgetrouw
• UV- & weerbestendig
• Trekt niet krom,
•  Rot niet
•  Onderhoudsvrij
• "Lost Head" effect
• Alg afstotend
• Vlekbestendig
• 25 jaar garantie

Omdat onze planken zijn gegoten in mallen van echte eiken planken recreëert het de subtiele nuances die normaal gesproken alleen natuurlijk hout kan geven. De natuurgetrouwheid van onze composiet gevelbekleding is hierdoor ongeëvenaard. De afwerking van de houtnerf heeft een Lastane™ oppervlak dat extreem duurzaam is, zelfs in de meest veeleisende omgevingen en omstandigheden.

De planken kunnen worden gemonteerd op een regelwerk dat bij voorkeur is uitgevoerd in kunststof. Afhankelijk van de variant (zie hieronder) is de hart op hart afstand van het regelwerk 300-400mm. Omdat de planken volkunststof zijn, is er voor het materiaal zelf geen ventilatie vereist achter de plank. Ze kunnen dan ook rechtstreeks op bijvoorbeeld een sandwichpaneel worden bevestigd, zolang onze speciale Durafix rvs-schroeven zich hier maar in kunnen vastzetten. Een rechtstreekse bevestiging op harde ondergronden zoals beton, steen of staal is niet mogelijk omdat de schroeven zich hierin niet kunnen vastzetten. Aangezien onze composiet gevelbekleding een open gevelsysteem is zou er additioneel, afhankelijk van de gevelopbouw, eventueel een folie toegepast moeten worden.

De nadelen van hout kennen we inmiddels allemaal; binnen de kortste keren zijn de planken verkleurd en daarbij werken ze enorm in de lengte en breedte. Door deze beperkingen zal het ontwerp hierop moet worden aangepast. Alternatieven zoals houtcomposiet zijn vaak stabieler, maar bevatten evengoed houtvezels, waardoor krimp en uitzetting van dit soort composiet gevelbekleding nog steeds in zekere mate plaatsvindt. Daarnaast zijn de conventionele composiet alternatieven nou niet bepaald de mooiste en meest natuurgetrouwe planken. We bieden met onze volkunststof planken het beste van twee werelden als composiet gevelbekleding. We zien niet voor niets een flinke groei in het aantal architecten en opdrachtgevers dat kiest voor zekerheid met onze kwaliteit en schoonheid. Waarom genoegen nemen met minder? 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met AlterWood

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan