Nieuw interieur voor Tuschinski Arthouse

15 december 2020
Ga terug in de tijd en voel je een filmster uit de jaren ‘20. Dat deed je al in de beroemde grote zaal 1 van Pathé Tuschinski, nu doe je dat in het gehele theater. Het art-house gedeelte van het iconische Theater Tuschinski, het boegbeeld van de Nederlandse film, heeft een complete make-over gekregen en is nog authentieker geworden. Naast de prachtige zalen met comfortabele luxe stoelen en tweezitsbankjes, is ook een geheel nieuwe cocktail- en borrelbar geopend: Bar Abraham - de eigentijdse bondgenoot van het excentrieke Theater Tuschinski. Hier drinken bezoekers signature cocktails, geïnspireerd door films, voor of na de film. 

BAR ABRAHAM
Als eerbetoon aan Abraham Tuschinski, de grondlegger van het mooiste filmtheater van Nederland, heeft Pathé deze nieuwe bar speciaal naar hem vernoemd. In deze cocktail- en borrelbar drinken filmliefhebbers signature cocktails. Daarnaast serveert Bar Abraham mooie wijnen, Italiaanse koffies en is er een gevarieerde foodkaart met kleine gerechtjes om te delen en wisselende patisserie.

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “Een bezoek aan een film in Pathé Tuschinski was al bijzonder, maar door deze verbouwing is de beleving nog luxer en authentieker geworden. Dankzij de cocktailbar kunnen bezoekers vanaf nu een complete dag of avond uit beleven samen met vrienden of familie in het mooiste theater van Nederland. Met een hapje en een drankje in stijl en helemaal ondergedompeld in de grandeur van dit historische theater”. 

OVER ABRAHAM TUSCHINSKI

In 1921 opende Abraham Tuschinski na een bouw van twee jaar het Theater Tuschinski. Hij zei hier destijds het volgende over: “Amsterdam heeft vele theaters, maar als ik er één bouw, dan moet het alle andere ver overtreffen. Grootsch als een tempel en fraai als een paleis, een theater dat zijn weerga in Europa nog niet heeft, en zelfs het verwende Amsterdamsche publiek paf doet staan van bewondering.”
Deze drang naar originaliteit en bewondering stond bij Theater Tuschinski altijd voorop: een imitatie van andere theaters was voor Abraham Tuschinski uitgesloten. Dit zie je terug in de vele bijzondere elementen die het theater en de renovatie kenmerken.

HET ONTWERP
DOKA concepts heeft een ontwerp gemaakt voor de renovatie van de foyer en drie zalen van het Art-house gedeelte binnen Tuschinski. Een bioscoopbezoek aan Tuschinski is een ware belevenis. Elk van de nieuwe zalen heeft zijn eigen unieke kleurenpallet en sfeer. Loveseats, tafels en tafellampen geven elke zaal een knus gevoel. De foyer met de bar dompelt mensen onder in de cocktailbar-sfeer van de tijd van de klassieke films met een eigentijdse twist. Intieme zitjes, warme materialen en filmlegendes aan de muur maken het een plek waar je graag vertoeft voor een drankje na of voor de film. Neonreclames en de opvallende letterbak boven de bar herinneren je aan de bioscopen uit het verleden.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met DOKA concepts

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan