Gemeentehuis Oldebroek

15 september 2020
Het gemeentehuis van het Gelderse Oldebroek, dat stamt uit het jaar 1981, was qua uitstraling en technisch gezien sterk verouderd. Het gemeentehuis is dankzij een uitgebreid renovatieproject getransformeerd van een donker en gesloten kantoor naar een licht en transparant publiek gebouw met een eigentijds karakter.

De Twee Snoeken Architectuur was verantwoordelijk voor de total engineering van de renovatie van het gemeentehuis, inclusief de transitie van een traditionele naar activiteitengerelateerde werkomgeving.

Initieel was de vraagstelling vanuit de gemeente het ontwikkelen van een hedendaags kantoorconcept dat past bij de wensen en eisen van de organisatie. Al snel in het ontwerpproces bleek dat de toenmalige gevel niet voldeed aan de huidige normen en dat de daglichttoetreding in de kantoren beperkt was.

In samenwerking met de gemeente is een scenariostudie ontwikkeld waarin de kansen en mogelijkheden voor de verduurzaming van het gebouw onderzocht zijn. Op basis van deze studie heeft de gemeente Oldebroek besloten het gebouw als geheel te renoveren, wat ook naadloos aansluit bij de duurzaamheidsambities van de gemeente en De Twee Snoeken. Bij alle onderdelen van de renovatie, vanaf de sloop, de tijdelijke huisvesting tot en met herbouw, heeft het ontwerpteam van de gemeente Oldebroek nadrukkelijk gekeken naar circulariteit, energiebesparing en materiaalgebruik. Inmiddels is het gebouw verduurzaamd en heeft het gemeentehuis energielabel A+++, waardoor het gebouw naar verwachting jaarlijks circa 25% minder verwarming nodig heeft.

Belangrijk uitgangspunt voor de materialisatie en opbouw van de gevel was het toepassen van duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. Daarnaast bleef het gemeentehuis tijdens de verbouwing in gebruik, waardoor een gefaseerde uitvoering noodzakelijk was. Hiertoe is ervoor gekozen de gevel op te bouwen uit prefab gevelelementen met een hoge isolatiewaarde. Het geheel is zodanig ontworpen dat de gevel volledig ‘remontabel’ is. Voor de afwerking van de gevel is gezocht naar een duurzaam en kwalitatief materiaal, waarmee we een subtiel patroon met textuur konden maken. Hierbij is gekozen voor een combinatie van de EQUITONE Natura (N 892) en Materia (MA 200). Qua kleur en textuur vormen deze vlakken een mooie rustige basis in de gevel. Daarnaast vormt de matte gevelbeplating een prachtig contrast met het geanodiseerde aluminium van de kozijnen en gevelschermen.

Toegepaste producten

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met EQUITONE gevelpanelen

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Cembrit B.V.
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan