Copyright: Liselotte Schoo
Copyright: Liselotte Schoo
Copyright: Liselotte Schoo
Copyright: Liselotte Schoo
Copyright: Liselotte Schoo
Copyright: Liselotte Schoo
Copyright: Liselotte Schoo
Copyright: Liselotte Schoo
Copyright: Liselotte Schoo
Copyright: Liselotte Schoo
Copyright: Liselotte Schoo
Copyright: Liselotte Schoo

Dé nieuwe generatie vakantievilla’s met Cape Cod

2 september 2020
Dé nieuwe generatie vakantievilla’s met Cape Cod

Begin 2020 nemen Pascal Veenstra en zijn vrouw Claudia van Santen het stokje van zijn ouders over. Het eerste grote project dat ze samen aanpakken is de realisatie van elf eigentijdse villa’s voor hun vakantiepark. Direct dezelfde zomer nog zijn deze prachtige villa’s op Texel al compleet volgeboekt.

In de jaren 50 starten de opa en oma van Pascal met Vakantiepark So What. Hij zet een aantal leuke huisjes op dé perfecte plaats op Texel. Pascal: “We zitten hier ideaal tussen de dorpen in, op loopafstand van de bossen en op minder dan 1,5 kilometer van het strand. Onze gasten kunnen vanuit het vakantiepark overal naartoe en Texel is nu eenmaal een fantastisch eiland vol natuur en beleving.”

Met de tijd mee
Rond 1980 nemen de ouders van Pascal het vakantiepark over en zij breiden het park uit met nóg een aantal bungalows. “Wij zijn nu alweer de derde generatie en we gaan met de tijd mee. We hebben eens kritisch gekeken naar waar mensen nog meer behoefte aan hebben en zo kwamen we op ons project om elf oude bungalows te vervangen door elf luxe villa’s. Deze villa’s met een verdieping bieden genoeg ruimte voor een groot gezin of twee families. De vakantievilla’s voor zes en acht personen zijn verder helemaal van deze tijd, met alle mogelijke voorzieningen, zonnepanelen op het dak en duurzame gevelbekleding.”

Moderne, houten uitstraling
Pascal: “We wilden met de villa’s aansluiten bij de landelijke, groene omgeving, maar we wilden ook een strakke look creëren. Gert-Jan Bleeker, de projectleider van onze aannemer A. Tuin Den Helder, kwam toen langs met wat staaltjes Cape Cod.”

Cape Cod is een duurzame, houten gevelbekleding met PEFC® keurmerk. De planken zijn gemaakt van Lodgepole Pine, een houtsoort met een fijne, rechte structuur en enkele kleine vastgegroeide kwasten. Het materiaal blijft jarenlang een heel mooie natuurlijke, strakke uitstraling hebben én het is onderhoudsarm.

Keuze voor de kleuren
Pascal: “De villa’s hebben om en om een andere kleur, waarbij we licht en donker afwisselen. We waren al heel snel uit de donkere antraciet kleur, maar voor de lichtere Cape Cod gevelbekleding vonden we het wat lastiger. We merkten toen zelf hoe belangrijk voorbeelden en referenties zijn. Op de site van Plastica zagen we foto’s van andere projecten met Cape Cod in lichte kleuren en dat gaf ons een goed beeld van het totaalplaatje. Als je alleen een staaltje ziet, is het soms toch lastiger voorstellen hoe het eindresultaat wordt. Dankzij de afbeeldingen met horizontale en verticale montage zijn we tot een goed besluit gekomen.”

Aansprekend totaalplaatje
Het eindresultaat mag er zeker zijn, volgens Pascal: “Wat mooi is, is dat Cape Cod echt hout is. Er zit een nerf in en dat ziet er heel goed uit. Je hebt het gevoel dat het materiaal leeft. Mensen die onze site bezoeken vinden de vakantievilla’s ook enorm aanspreken. Niet voor niets zijn we al de hele zomer volgeboekt. Dat komt toch door het totaalplaatje dat ze te zien krijgen.”

“We zijn zelf erg tevreden over het project. We zijn blij dat we deze stap hebben genomen met een aannemer die het voor elkaar heeft gekregen om in acht maanden tijd elf prachtige villa’s met verdieping te bouwen. En niet onbelangrijk: ook mijn ouders kunnen zich helemaal in ons project vinden.”

Kijk hier voor meer informatie over Cape Cod of om een monster aan te vragen.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Plastica Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan