Collegezaal 3, AMC Amsterdam

27 augustus 2020
Aanpassing onderwijsvorm, herinrichting en upgrading collegezaal

Oorspronkelijk
Het project betreft de herinrichting van collegezaal 3 (CZ3), welke zich bevindt binnen bouwdeel J van het hoofdgebouw (de monoliet) van het Amsterdam UMC, locatie AMC. De oorspronkelijke situatie betreft een overzichtelijke ruimte met daarin een in de breedte geplaatst tribunevlak voor frontaal onderwijs.

Interactief onderwijsconcept
De inrichting van de zaal dient de verschillende onderwijsvormen binnen de Faculteit der Geneeskunde optimaal te faciliteren, waarbij interactiviteit een cruciale rol speelt.

De collegezaal telde voor de ingreep 250 zitplaatsen, gebaseerd op frontaal onderwijs. Na de ingreep  zijn er 18 groepsopstellingen van 6 zitplaatsen en 9 extra zitplaatsen, totaal 117 zitplaatsen in de zaal aanwezig. Door de aanwezigheid van vier gangpaden en laterale paden tussen de groepsopstellingen is elke positie in de zaal maximaal bereikbaar voor de docent. Als onderdeel van de vraagstelling vanuit het programma van eisen, kan er met de stoelopstellingen eenvoudig worden omgeschakeld van frontaal onderwijs naar werken in groepsverband (de twee voorste stoelen zijn draaibaar).

De groepsopstellingen zijn zichtbaar genummerd. Elke groep kan, bij vrijgave van de beamer door de docent, een presentie verzorgen vanaf eigen laptops (byod), al dan niet voorbereid bij de in de zaal aanwezige breakout rooms. In de zaal zijn tevens camera’s aangebracht voor het faciliteren van interactie met de buitenwereld via in/out video conferencing en webcolleges.

Verschijningsvorm
De herinrichting van collegezaal 3 speelt in op de nieuwe, beweeglijke en interactieve onderwijsvorm voor deze zaal. Het ontwerp benadrukt de kwaliteiten en eigenschappen van de zaal met behulp van belijning en kleurtoepassing.

Om plaats te kunnen bieden aan deze nieuwe onderwijsvorm, was een aanpassing in de vloeropbouw noodzakelijk. Bij het optillen van de podiumvloer naar een niveau van 2450+ ontstaat een zaalindeling geschikt voor groepsgewijs leren, met behoud van goede zichtlijnen. Door het toevoegen van 1600 mm brede trappen bij de entrees is de 2450+ podiumvloer bereikbaar.

Collegezaal 3 sluit aan op het in collegezaal 1 toegepaste concept, waarin een houten lattenstructuur als wandbekleding de zaal vormgeeft. Waar de wandbekleding in collegezaal 1 een omarming van de zaal visualiseert, benadrukt de wandbekleding in collegezaal 3 de dynamiek van de zaal en accentueert het de zichtlijnen. Zo sluit het patroon in beide zalen aan bij de eigen beleving van de ruimte, waarbij naturel, schaalvol, eerlijk en functioneel als de overkoepelende waarden van het AMC gebouw als basis gebruikt zijn.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met AAARCHITECTEN bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan