De 150 jaar oude Jugendstilvilla is nu boutiquehotel Heimhude
Tatjana Gross en Alexander Garbe van Stilwerk
De ontbijtruimte van boutiquehotel Heimhude
Douchebak BetteUltra in mintgroen harmonieus geïntegreerd
Douchebak BetteUltra in antraciet harmonieus geïntegreerd
De 150 jaar oude Jugendstilvilla is nu boutiquehotel Heimhude
Tatjana Gross en Alexander Garbe van Stilwerk
De ontbijtruimte van boutiquehotel Heimhude
Douchebak BetteUltra in mintgroen harmonieus geïntegreerd
Douchebak BetteUltra in antraciet harmonieus geïntegreerd

Primeur met beleefhotel Stilwerk

14 januari
Aansprekend interieurdesign, ook onder de douche

Bette in Stilwerk hotel Heimhude

Het Duitse designwarenhuis Stilwerk heeft in mei jl. haar eerste boutique-hotel Heimhude geopend in Hamburg. Het idee achter het innovatieve concept is: het aanbod van verschillende aanbieders van designproducten rondom woninginrichting in een echte woonomgeving te beleven en indien gewenst aan te schaffen. De Bette douchebakken zijn voor de 24 kamers gekozen, samen met ruim 40 topmerken op het gebied van interieurdesign en lifestyle.

“Heimhude is een Grande Dame in Sneakers” zeggen directeur Tatjana Gross en eigenaar Alexander Garbe, het creatieve team van Stilwerk. De 150 jaar oude Jugendstilvilla is volledig gerenoveerd en met een eerbiedwaardige charme en opwindend interieur ingericht. Met natuurlijke materialen, ambachtelijke vervaardigde items uit Europa en veel liefde voor details.

Beleven en kopen

Het bijzondere van het Heimhude hotel is dat gasten zowel kunnen proef wonen als shoppen. Alle interieuritems van het hotel zijn bij Stilwerk te koop. De aankoop kan ter plaatse bij de Stilwerk-winkel of direct via de Stilwerk-online-shop. Adviezen over alle interieuritems wordt graag door de gastheer van het hotel gegeven.

“Aansprekend design is al 25 jaar het integrale bestanddeel van onze DNA en onze designvisie. Daarom hebben wij bij de inrichting van ons Stilwerk-hotel uitsluitend merken toegepast die voldoen aan de hoge eisen op het gebied van esthetiek, kwaliteit en functionaliteit”, zegt Alexander Garbe. Het aansprekende en hoogwaardige design is overal in het hotel voelbaar. Elke ruimte is individueel, tijdloos en modern ingericht. Scandinavisch handwerk is gecombineerd met Italiaans raffinement, modern antiek met verrassende details. Alles om gasten te inspireren en zich welkom te voelen.

Badkamer geïntegreerd in interieurconcept

Een belangrijke rol van het innovatieve concept bij de Stilwerkhotels is de badkamer, waarbij de vormgeving veel aandacht vergt. Tatjana Gross”, die zelf een jarenlange ervaring heeft op het gebied van management, ontwikkeling en realisatie van hotels: “wij willen dat onze badkamers zich onderscheiden met een unieke vormgeving en andere stijl in vergelijking met de mainstream hotels. Met designkranen en douchevloeren en bovendien met eyecatchers, zoals de matte vintage-tegels van het Franse familiebedrijf Winkelmans. Met de kleurkeuze antraciet en groene tonen kunnen onze gasten ontspannen en komen wij bovendien tegemoet aan de huidige kleurtrends.

Kleuren perfect geïntegreerd

Dankzij de bijzondere kleuren zijn de badkamers volledig in het interieurconcept van het hotel geïntegreerd. De overgang van de hotelkamer naar de badkamer is bij vele kamers open en voorzien van tegels. Naast de tegels werden de douchebakken zorgvuldig geselecteerd, aangezien de kleuren perfect en harmonieus in elke kamer moesten integreren. De keus voor Bette was mede gebaseerd op het grote aanbod aan mat- en glanskleuren en een aantal markante en zeer exclusieve kleureffecten. Alexander Garbe: “onze keuze voor Bette is naast de bijzondere kleuren Flint (mintgroen) en Raven (antraciet) gebaseerd op het aansprekende design, de minimalistische vormentaal, de matte finish, het eenvoudige onderhoud en het oog voor details.”

Oog voor details

De toegepaste douchebak BetteUltra heeft extra strakke hoeken met een radius van slechts R10. Daardoor sluit de douchebak bijna naadloos aan op de tegels, met het voordeel van een minimaal zicht aan siliconenvoegen. Dit is esthetisch veel mooier en het reduceert het gebruik van siliconen.

Een ander esthetisch detail is de afvoerdeksel. Deze is in dezelfde kleur als de douchebak geleverd en zit op gelijke hoogte als de vloer. Dit is esthetisch een mooi gezicht en zorgt bovendien voor een aangenaam beloopbaar douchevlak. Voor meer veiligheid is de douchebak voorzien van antislip Pro. Dit is op het gehele oppervlakte aangebracht, uitglijden is tot een minimum beperkt. De antislip finish is overigens nauwelijks zichtbaar en dus esthetisch veel mooier dan de “old school” oplossing van ingebrand kwartszand. De douchevloeren met antislip voldoen aan de antislipwaarden R10 volgens DIN 51130, DIN 51097 (evaluatiegroep B) en DIN 18040 (barrièrevrij).

Geluid gedempt

Tatjana Gross: “een belangrijk ander thema bij deze 150 jaar oude Jugendstilvilla was het aspect geluid. Immers wij willen dat onze gasten geen hinder ondervinden door het douchen tijdens nachtelijke uren. De Bette douchebakken zijn seriematig voorzien van antidreunmatten, die het geluid op passende wijze reduceren.”

Locatie

Trefwoorden

douchebak douchevloer
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Bette GmbH & Co. KG NL

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan