SSK4a Vredekwartier, Ede

21 augustus 2020
16 parkrandwoningen en 4 rijenwoningen

Ervaren van de seizoenen
In 2016 heeft AAARCHITECTEN de prijsvraag gewonnen van deelplan SSK4a van het nieuwe woongebied op de voormalige Simon Stevin Kazerne, aan de oostrand van Ede. Het plan bestaat uit 16 geschakelde parkrandwoningen en één vierkapper. Contact met de natuur vormt het centrale thema in het ontwerp, zowel op stedenbouwkundig als landschappelijk niveau. De woningen van SSK4a liggen op de overgang van het woongebied naar het heidepark en zijn aan twee zijden op het openbaar gebied georiënteerd. Het contact met de woonstraatjes én het heidepark in het zuiden hebben wij vertaald in een bijzondere woningtypologie, door het wonen op te tillen ten opzichte van de omgeving. Hierdoor ontstaat er een maximale relatie met de natuur en de seizoenen. De 6 meter brede parkrandwoningen worden ontsloten vanuit woonstraatjes. Twee parkeerplaatsen per woning maakt de woning vooral aantrekkelijk voor tweeverdieners en doorstromers. De typologie is gebaseerd op een combinatie van een split–level woonlaag met een gelijkvloerse slaapverdieping.

Opgetilde tuinen
De opgetilde tuin en woonruimte op het zuiden, grenzend aan het heidepark zorgt voor de noodzakelijke privacy ten opzichte van het park. Omgekeerd is vanuit de hoger gelegen tuinen en aansluitende woonkamer en eetkeuken maximaal contact met het lager gelegen park. De riante hoogte binnen de woning is uniek. Om het contact met het park te borgen is een inpandige berging ontworpen onder de eetkeuken die zich op de eerste verdieping bevindt. Vanuit de eetkeuken is er maximaal contact met de woonstraatjes. De woningen beschikken over een volwaardig slaapprogramma en de mogelijkheid voor een optionele kelder en ‘dakkamer’, met uitzicht over het plangebied. Aan de parkzijde vormen 1,5m hoge schanskorven een duidelijke begrenzing tussen het heidepark en hoger gelegen privétuinen. De vierkapper aan de noordzijde van het woonstraatje vormt een eenvoudig vormgegeven blokje en vormt de entree tot een hofje. Door een duidelijke knip verbreed de vierkapper zich in de richting van de hofje. De materialisering van de parkrandwoningen is terughoudend.

Duurzame chique
Het natuurlijke pallet van materialen en kleuren onderstreept de ligging nabij bos en heide en is van een chique eenvoud. De woningen zijn terughoudend vormgegeven in zandkleurige gemêleerde baksteen en houten accenten. In lijn met het duurzame karakter zullen de woningen worden verwarmd door aansluiting op een bio-warmtenet. De daken worden voorzien van zonnepanelen en een vegetatiedak met mos-sedumbeplanting.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met AAARCHITECTEN bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan