Fruitpark Hotel, Ochten

23 juli 2020
Hotel met 30 kamers, lobby- en loungeruimte, ontbijtruimte, keuken, opslagruimte, vergaderruimte, wellness- en fitnessruimten en personeelsruimten

Eigentijdse vertaling erfbebouwing
De wens van onze opdrachtgever was om een kleinschalige B&B hotelaccommodatie te realiseren op het Nationaal Fruitpark in Ochten. Voor dit initiatief is een bestemmingsplanprocedure gestart. AAARCHITECTEN won de selectie van architecten. Het programma bestaat uit 30 hotelkamers van verschillend formaat en sfeer, verdeeld over twee bouwlagen, een lobby- en loungeruimte, ontbijtruimte, keuken, opslagruimte, vergaderruimte, wellness- en fitnessruimten en personeelsruimten.

De situering van het B&B hotel sluit aan bij de huidige opzet van het Fruitpark en respecteert het zicht op het centrale open gedeelte van het park. Het nieuw te bouwen B&B hotel is achter het bestaande bebouwingscluster van het bestaande informatiecentrum, schuur en woonhuis gesitueerd, haaks op de kaprichting van het informatiecentrum. Door het gebouw in lengterichting van het park te organiseren en binnen het bouwvlak zo veel mogelijk naar het oosten te situeren, blijft het zicht op het park in tact en wordt het hotel zo veel mogelijk op de westzijde georiënteerd. De lengterichting van het landschap met de specifieke strokenverkaveling blijft hiermee gehandhaafd. De totale opzet sluit aan bij de functionele opzet van agrarische opstallen zoals die veelvuldig voorkomen in het gebied van de Betuwe en vormt een eigentijdse vertaling van een erf met bedrijfswoning en stallen.

Kapschuur als typologie
Het nieuwe B&B hotel is net als het informatiecentrum als een eenvoudige ‘kapschuur’ vormgegeven. Ook in de uitstraling, detaillering en kleurgebruik is aansluiting gezocht met bebouwing op erven, maar nadrukkelijk in een moderne jas. Het langgerekte gebouw heeft een eenvoudige opzet. Alle publieke ruimten in het gebouw zijn aan het erf gesitueerd. De duidelijke kapvorm is maximaal zichtbaar gemaakt in het interieur en exterieur aan deze zijde door een deel van de verdiepingsvloer weg te laten en een overdekt terras onder de kap aan de zuid- en westzijde te situeren.

Alle functies onder één dak
De architectonische vertaling sluit aan bij het concept. Alle functies bevinden zich onder deze eenvoudige kapvorm. De kap blijft volledig in tact en heeft geen opbouwen of dakkappelen. Ondanks de omvang van het gebouw van ca. 60 x 20 m blijft het gebouw bescheiden door de flauwe dakhelling en beperkte goothoogte en sluit hiermee aan op het bestaande informatiecentrum.

Aan de westzijde steekt de kap ver door, gedragen door houten spanten, zodat een doorgaand overdekt terras ontstaat op de avondzon. Aan deze zijde zijn alle publieke functies gesitueerd.

Zicht op het Betuwse landschap
De gevels bestaan uit verduurzaamd hout. De horizontale, zwarte gepotdekselde delen geven het lange gebouw een duidelijke textuur. Openingen zijn eenvoudig en hebben een duidelijke regelmaat. De loungeruimte en lobby vormen een grote uitsnede uit dit zwarte volume en zijn volledig transparant. Vanuit alle publieksruimten is het landschap met fruitbomen maximaal te ervaren.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met AAARCHITECTEN bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan