Sanitairgebouw

27 juli 2020
Met Massief NT en Cape Cod een passende beleving bij RCN de Jagerstee

Al meer dan vijftig jaar is RCN de Jagerstee hét bospark voor een vakantie met het hele gezin. Het vakantiepark ligt op de Veluwe midden in het groen. Het nieuwe sanitaire gebouw op het terrein moest natuurlijk bestand zijn tegen intensief gebruik, maar het moest ook een aansprekende, passende uitstraling krijgen. En dat is gelukt.

Opdracht was om een sanitair gebouw te creëren dat én duurzaam en onderhoudsarm is én mooi in de bosrijke omgeving past. KR8 Architecten maakten een ontwerp voor het toiletgebouw van 400 m2 met ruimte voor wasmachines, vaatwassers en een speciale ruimte voor kinderen. Het energieneutrale gebouw - geheel in bosthema - sluit volledig aan op de natuurlijke omgeving.

Mooie producten van Plastica
Voor de uitvoering werd Martijn van Schoonhoven van VVS Bouw ingeschakeld: “Van de architect kregen we het bestek waarin duurzaamheid voorop stond. Ze hadden ook de te gebruiken materialen al voorgeschreven. Zo kozen ze bewust voor Massief NT en Cape Cod van Plastica. Dit waren geen onbekende producten voor ons; als aannemer hebben wij al vaker met deze materialen gewerkt. Het zijn mooie producten, de verwerking is goed en ze hebben een strakke uitstraling.”

Houtkleuren en olijfgroen
 Aannemer Martijn koopt de bouwmaterialen in bij Antonio Klomp van Filippo: “Dat doen we al jaren en het loopt altijd perfect. Ook als het gaat om de levertijd en de leveringen.”

Volgens Antonio passen de gekozen materialen voor de gevelbekleding mooi bij de omgeving: “Cape Cod hebben we in zwart en in houtkleuren geleverd. Massief NT in olijfgroen. Het mooie van Massief NT platen is dat ze ook heel goed te reinigen zijn. Ze zijn dan ook gebruikt voor de deuren in het gebouw. Er is ook voor Massief NT gekozen, omdat het een mooi vlakke afwerking heeft. Hierdoor zijn de grote, zwarte stickers met herten er uitstekend op te plakken.

Duurzaam en onderhoudsarm
Cape Cod is een ontzettend duurzame, houten gevelbekleding met PEFC® keurmerk. Cape Cod is gemaakt van Lodgepole Pine, een houtsoort met een fijne, rechte structuur en enkele kleine vastgegroeide kwasten. Het materiaal laat zich makkelijk verwerken, is onderhoudsarm en blijft jarenlang een heel mooie uitstraling hebben.

Massief NT is de meest kleurrijke kunststof gevelbekleding. Het is beschikbaar in 125 kleuren en diverse structuren. De gekozen Massief NT kunststofgevelbekleding is niet alleen onderhoudsarm, maar ook kleurvast zodat over tien jaar de kleur olijfgroen nog steeds als nieuw is.

Deze stijl voorzetten
In totaal zijn er negen RCN Vakantieparken in Nederland en acht in Frankrijk. Ze zijn allemaal schitterend gelegen midden in de natuur. Martijn van Schoonhoven: “Bij RCN Vakantieparken willen ze deze stijl doorzetten en meer van dit soort gebouwen plaatsen. Er komt binnenkort in ieder geval al een look-a-like met dezelfde uitstraling en materialen, alleen een formaatje kleiner.”

Kijk hier voor meer informatie over dit project en de toegepaste producten. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Plastica Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan