De Bloem

21 juli
Op de locatie van de Bloem werd in 1914 door een paar kwekers Bloemenveiling Flora (later Royal Flora Holland, de grootste bloemenveiling ter wereld) gestart. Toen de locatie in Rijnsburg te klein werd voor de bloemenveiling werd na enkele jaren verhuur besloten om er woningen te realiseren. Het resultaat is ‘De Bloem’: een bijzonder complex van woningen en appartementen dat niet alleen in naam maar ook in uitvoering terugblikt naar de geschiedenis van de locatie.

Een belangrijk onderdeel van het werk was de aanleg van een ondergrondse parkeergarage. Een uitdaging, want het dak van de garage vormt ook een hofje voor de bewoners van De Bloem. Een multifunctioneel dak dus, dat niet alleen groen huist, maar ook begaanbaar is voor bewoners en bezoekers: te voet, op de fiets én in (grote) voertuigen. Gelukkig kunnen de drukbestendige drainagesystemen van Nophadrain die hoge belasting makkelijk aan.

Multifunctioneel dak
Omdat het dak voor verschillende doeleinden gebruikt wordt, dient daarmee met de dakbedekking natuurlijk rekening gehouden te worden. ‘Er zijn dan ook verschillende, door Nophadrain ontwikkelde en op maat gemaakte drainagesystemen aangelegd. Simpel uitgelegd, ligt er een “normaal” type om overheen te lopen, en een speciaal type dat ook de druk van zwaar transport aan kan. Dat ligt onder de rijbaan en de parkeerplekken. Behalve normale personenauto’s moeten ambulances, brandweerwagens en dergelijke hier natuurlijk ook kunnen komen. De stabiliteit van dergelijke (drainage)systemen, met name bij parkeerdaksystemen zoals bij De Bloem, zijn uiterst belangrijk.

De kracht van het systeem
Voor het berijdbare dak van de ondergrondse parkeergarage van de Bloem werd er uiteindelijk gekozen voor Nophadrains ND TSF-100 Glij- en Beschermfolie, met daarop het robuuste ND 620hd Drainagesysteem. Daar ligt de kracht van het parkeerdaksysteem – letterlijk. Het drukstabiele ND 620 Drainagesysteem (bij personenwagens) of het ND 620hd Drainagesysteem (bij nood- en hulpdiensten en vrachtverkeer) voorkomt de opbouw van waterdruk tegen het dakbedekkingssysteem, en beschermt in combinatie met de glij- en beschermfolie het dak tegen de optredende statische en dynamische verkeerslasten. De kracht, tot een druk van 1.200 kPa, danken de noppen in het ND 620hd Drainagesysteem aan het materiaal, het zogenaamde HIPS (high impact polysterene), en hun vorm, dat het gewicht gelijk verdeelt.

Voor de groene zones is er gebruik gemaakt van het ND 4+1 Drainagesysteem. Dat er aan aaneensluitend gemaakt wordt van verschillende typen systemen, is overigens geen probleem. De verschillende ND Drainagesystemen zijn goed op elkaar afgestemd.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Nophadrain BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan