Herinrichting Molenwaterpark

21 juli
Middelburg kent maar één echt stadspark, het Molenwaterpark, aan de rand van de vesting. Dit park kent een lange historie. Aanvankelijk was het de draaikom voor de schepen die de stad bezochten, later werd deze gedempt en omgevormd tot stadspark, tussentijds was het nog een exercitieterrein. Tot begin deze eeuw was in een deel van dit park Miniatuur Walcheren hier gevestigd. Nadien restte een ruïneus groengebied dat in alles de geest van voorbije betere tijden uitademt. Met het besluit de bestaande stadsschouwburg te vernieuwen, en niet in het park te plaatsen, drong het besef door dat het groengebied dringend moest worden heringericht.

In de oude situatie bestond het Molenwaterpark uit verschillende delen. Dichte beplanting en hekwerken scheidden de verschillende functies van elkaar waardoor ze weinig relatie met elkaar hadden. Met het nieuwe ontwerp ontwikkelt BoschSlabbers één samenhangend stadspark dat weer een relatie aangaat met de aangrenzende,  historische gevels. Om dit te bereiken worden de parkranden geopend en interne barrières geslecht waardoor weer één groot samenhangend park ontstaat, verweven met het stedelijk netwerk.

In het Molenwaterpark worden klimaatmaatregelen op een slimme manier gecombineerd met het parkontwerp waardoor een win-win ontstaat: resultaat is een klimaatbestendig watersysteem én een fraai stadspark voor de Middelburger.

Het nieuwe parkontwerp biedt 2000 m3 aan extra ruimte om water tijdelijk te bergen en vast te houden.  Dat zijn 100.000 regentonnen die gedurende extreme buien het rioolstelsel van het centrumgebied van Middelburg ontlasten. Regenwater is kwalitatief hoogwaardig zoet water en als zodanig te waardevol om door het riool te lozen. Beter is het om het water te bergen en zo lang mogelijk vast te houden, zodat het ook in perioden van droogte kan worden benut.

Daartoe wordt bij gebouwen in de aangrenzende straten de hemelwaterafvoer afgekoppeld van het rioolstelsel en wordt het hemelwater naar het park afgevoerd, waar het in wadi’s wordt opgevangen en geborgen. Vanuit deze wadi’s sijpelt het water terug naar het grondwater om daar de natuurlijke watervoorraad aan te vullen.

Aan de rand van het Molenwaterpark wordt een cascade van boswadi’s gerealiseerd. Deze worden ecologisch ingericht voor libellen, vlinders en amfibieën. Daarnaast vormen ze attractieve speelaanleidingen. Water heeft een grote aantrekkingskracht. Een 25 meter brede spiegelvijver waarin het stedelijk silhouet reflecteert wordt dan ook dé topplek van dit Middelburgse stadspark.Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met BoschSlabbers

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan