Copyright: Eisma Bouwmedia
Copyright: Eisma Bouwmedia
Copyright: Eisma Bouwmedia
Copyright: Eisma Bouwmedia
Copyright: Eisma Bouwmedia
Copyright: Eisma Bouwmedia
Copyright: Eisma Bouwmedia
Copyright: Eisma Bouwmedia

Facelift voor woonzorgcomplex Zuyder Waert

2 juli
Woonzorgcomplex Zuyder Waert in Heerhugowaard ondergaat momenteel een ware metamorfose. Deze buitenschilderklus is een behoorlijke uitdaging voor Beers Totaalonderhoud uit dezelfde plaats. Het project kende een relatief lange aanloop, mede door de kleurbepaling, en moet in een relatief korte periode worden gerealiseerd.

Op een centraal punt in Heerhugowaard staat Zuyder Waert. Een opvallend complex vanwege de toegepaste kleuren en vormgeving. Een ‘dorp’ op zich waar Magentazorg een prachtige woonzorglocatie voor ouderen met dementie heeft gerealiseerd. “De architect koos voor een aparte kleurstelling”, vertelt Dennis Beers. “De muren van de huisjes zijn enigszins terra en de gevels van de vleugels hebben een meer gele tint. Alles af fabriek, dus je zag verschillende kleurschakeringen en vlameffecten, maar dat gaf niet. Het mocht juist bont zijn.” Naarmate de jaren verstreken, werd de uitstraling echter minder. “Kleuren vervaagden, de gevels werden viezer, het zag er onverzorgd uit”, aldus Beers.

Beers Totaalonderhoud kreeg de opdracht een plan te maken om Zuyder Waert aan de buitenkant weer haar oorspronkelijke, kleurrijke karakter terug te geven. Samen met Jeffrey van Klooster van verfgroothandel ProCoatings en Fons Baars, technisch specialist van Caparol, werden verschillende kleurvlakken als proef opgezet. Het bepalen van de juiste kleurstelling was echter geen makkelijke klus. Baars: “We kenden de oorspronkelijke kleurennummers, maar om op de verschillende ondergronden toch weer een geheel te creëren én in de buurt te blijven van het oorspronkelijke idee van de architect, bleek niet eenvoudig. We hebben heel wat liters lopen mengen tot iedereen tevreden was.”

Na reiniging van de gevels is op de betonnen elementen de dekkende, op kleur gebrachte, hechtprimer CapaGrund opgezet. De afwerking gebeurt met Caparol Amphibolin, een universele acrylaat muurverf met goede hechting en reinigbaarheid. De gevelisolatie is na applicatie van AmphiSilan Primer, afgewerkt met ThermoSan, een dampopen verfsysteem dat speciaal is ontwikkeld voor gevelisolatie. “Dit product is minder gevoelig voor algvorming en vervuiling omdat het oppervlak, bijvoorbeeld na dauw, snel droogt”, aldus Baars. De bakstenen muren zijn in hetzelfde verfsysteem gezet. Na uitvoering van het schilderwerk worden ook nog enkele bouwkundige maatregelen genomen om leksporen vanaf de puntdaken te verminderen. Baars: “Door een profiel aan te brengen, zorg je ervoor dat die gevels minder vochtbelasting hebben en de kans op leksporen afneemt.”

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Caparol

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan