Zorgvilla Blaricum

30 juni
Het nieuwbouwontwerp betreft een zorgvilla voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan intensieve zorg en bescherming. De ipzet is kleinschalig met 27 comfortabele studio’s. De zorgvilla stelt oudere mensen met dementie in staat om het leven dat ze gewend zijn te leven zoveel mogelijk voort te zetten. Dit alles in een prettige veilige woonomgeving, rekening houdend met de zorgvraag, zodat de bewoners nooit naar een verpleeghuis of andere zorginstelling hoeven te verhuizen. 

Locatie
De zorgvilla is gelegen in de Blaricummermeent. De Blaricummermeent ligt aan het Gooimeer en grenst aan het oude dorp Blaricum. Deze prachtige wijk is nieuw, maar de opzet is duidelijk geïnspireerd op het oude Blaricum. Ook hier kronkelen de straten, is er een rijkheid aan architectuur en worden de tuinen gesierd door hagen en mooie bomen.  Centraal binnen deelgebied G3 Blaricummermeent is zorgvilla Blaricum ontworpen. De op de kavel centraal geplaatste zorgvilla grenst aan het water en wordt omzoomd door hoogwaardige grondgebonden twee-onder-één-kap woningen, vrijstaande woningen en een kinderspeelplaats. 

Entreegebouw
De nieuwbouw vormt als een entreegebouw het oriëntatiepunt van het plangebied. Een eigentijdse Blaricumse villa. Het bouwvolume volgt de ingezette stedenbouwkundige richting en hoofdoriëntatie van de kaprichting, ingezet in de proefverkaveling. Hierdoor ontstaat een oost-west oriëntatie van de plattegrondindeling voor de slaapkamers van het zorgprogramma. 

Hoofdvorm
Karakteristiek in de omgeving vormen de royale kappen met lage goot. Dit vormde de inspiratie voor het ontwerp, waarbij één kap het gehele volume samenvat en de eenheid en uitstraling vormt. Compositie en schaal als compact volume is toegevoegd door zowel aan de oost- als westgevel de kap te openen als verbijzondering, echter wel als onderdeel van het hoofdvolume. Aan de oostgevel ontstaat een representatief front richting de Deltazijde. Architectuur en de in de plattegrond aanwezige gemeenschappelijk ruimte maken verbinding met de tuin en watergang. Aan de westzijde maakt de gevel door een vriendelijke open entree en het meer gesloten gevelontwerp aansluiting met de fijne korrel van de overige woonbebouwing. 

Dorps karakter
Het dorpse karakter is versterkt door het accent in de kap. Het vergroten en afschuinen vergroot de uiting als vrijstaand gebouw en geeft vorm aan de kopgevels. Basismaterialen voor het gebouw vormen natuurlijke duurzame materialen. Voor de gevel is gekozen voor een bruingrijze baksteen, gecombineerd met de toepassing van hoogwaardige antracietgekleurde natuurleien als kapafwerking en houten accenten die als verschillende onderdelen in het ontwerp zijn verwerkt.  

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met HD architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van HD architecten

Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan