Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane
Copyright: Sonia Mangiapane

Transformatie- van fabriek naar hedendaags kantoor

26 oktober
Het Becelhuis maakt deel uit van het karakteristieke fabriekscomplex op het voormalige Unilever-terrein gelegen aan de zuidoever van de Maas in Rotterdam.  In 1930 werd het Becelhuis aan het complex toegevoegd met ruimtes voor productie, kantoren, opslag en management. In 2017 splitste de margarine- en smeersel afdeling zich af van Unilever en werd een onafhankelijk wereldwijd bedrijf genaamd Upfield.

De uitgangspunten van het ontwerp zijn het creëren van een comfortabele en moderne werkomgeving met respect voor deze iconische plek in Rotterdam. Daarbij streefden wij met het ontwerp naar een goede weergave van de nieuwe identiteit van het jonge bedrijf binnen de historische context.

Het programma van eisen voor het Becelhuis bestond uit een kantoorprogramma voor de Research en Development afdeling met flexibele werkplekken, een professionele keuken met proeverij en (informele) vergaderruimten als onderdeel van een hedendaagse agile werkomgeving.

Om ruimte te maken voor het nieuwe interieur zijn twee verdiepingen van het gebouw leeggemaakt. Beide verdiepingen zijn met elkaar verbonden door de gerealiseerde vide met verbindende multifunctionele trap. Door de ruim opgezette maatvoering en centrale positie van de trap is deze tevens bruikbaar voor presentaties. De verbrede treden van de trap kunnen tevens gebruikt worden als informele vergader- en ontmoetingsruimte. Aan de kopse kanten van de vide zijn langs de balustrade op de verdieping aanlandwerkplekken gecreëerd.

De werkplekken zijn naast de ramen geplaatst, met uitzicht over de Maas. Voor het testen van producten in ontwikkeling, is op de bovenverdieping van het R&D-kantoor, een professionele keuken met proeverij geïnstalleerd.

De vergaderruimten zijn geïntegreerd in een multifunctioneel houten meubelstuk dat zich over de volledige lengte van de beide kantoorverdiepingen uitstrekt. Dit element is opgedeeld in kleinere stukken en deze zijn zo gepositioneerd dat ze de ruimte onderverdelen in verschillende gebruiksruimten. Om het ruimtegebruik verder te optimaliseren, zijn in de wanden van de vergaderzalen tevens de telefooncellen, repro-ruimtes productdisplays en ruimte voor technische installaties geplaatst.

Duurzaamheid was een belangrijk uitgangspunt tijdens het ontwerpproces. Door intensief hergebruik van het bestaande casco, is het gebruik van het gebouw geoptimaliseerd en bruikbaar gemaakt als nieuwe kantoorruimte. Hierdoor kan de R&D-afdeling direct in het fabriekscomplex worden ingepast nabij de productieafdeling en worden aanzienlijke logistieke winsten geboekt. Het bestaande gebouw is volledig geïsoleerd en er zijn nieuwe kozijnen met hoogrendementsglas geplaatst. Naast de energetische renovatie, werd het gebouw uitgerust met moderne duurzame technieken.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Johan de Wachter Architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Johan de Wachter Architecten

Johan de Wachter Architecten
Johan de Wachter Architecten
Johan de Wachter Architecten
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan