De trap
Copyright: Max Hart Nibbrig
Hoek in de monumentale bestuurskamer
Copyright: Max Hart Nibbrig
Entreehal naar Tinbergenzaal
Copyright: Max Hart Nibbrig
Hoekdetail tuinzaal
Copyright: Max Hart Nibbrig
Het nieuwe ontwerp voor de Tinbergenzaal
Copyright: Max Hart Nibbrig
Detail van bekledingselement Tinbergenzaal
Copyright: Max Hart Nibbrig
Zicht naar Kloveniersburgwal met bronskleurige kozijnen (VeroMetal)
Copyright: Max Hart Nibbrig
De nieuwe, gegoten bronzen gevel verwijzend naar de 'metaalhandel' van de gebroeders Trip
Copyright: Max Hart Nibbrig
Het nieuwe gezicht naar de Kloveniersburgwal
Copyright: René de Wit
Zicht vanuit de ontvangstruimte
Copyright: René de Wit
Zicht vanuit de nieuwe bar
Copyright: René de Wit
Tuinzaal
Copyright: René de Wit
Het nieuwe ontwerp voor de Tinbergenzaal
Copyright: René de Wit
De monumentale bestuurskamer
Copyright: René de Wit
De monumentale bibliotheek
Copyright: René de Wit
Maquette
Copyright: Office Winhov
Bouwfoto, sloop bel-etage
Copyright: Wijnanda Duits
Voormalige situatie Tuinzaal
Copyright: Office Winhov
Voormalige situatie begane grond Tuinzaal
Copyright: Office Winhov
Voormalige situatie Tinbergenzaal
Copyright: Office Winhov
Concept vloeren
Copyright: Office Winhov
Gevel Trippenhuiscomplex
Copyright: Office Winhov
Situatie tekening
Copyright: Office Winhov
Plattegrond begane grond
Copyright: Office Winhov
Concept materiaal nieuwe ontvangst
Copyright: Office Winhov
Ontwerp bar
Copyright: Office Winhov
De trap
Copyright: Max Hart Nibbrig
Hoek in de monumentale bestuurskamer
Copyright: Max Hart Nibbrig
Entreehal naar Tinbergenzaal
Copyright: Max Hart Nibbrig
Hoekdetail tuinzaal
Copyright: Max Hart Nibbrig
Het nieuwe ontwerp voor de Tinbergenzaal
Copyright: Max Hart Nibbrig
Detail van bekledingselement Tinbergenzaal
Copyright: Max Hart Nibbrig
Zicht naar Kloveniersburgwal met bronskleurige kozijnen (VeroMetal)
Copyright: Max Hart Nibbrig
De nieuwe, gegoten bronzen gevel verwijzend naar de 'metaalhandel' van de gebroeders Trip
Copyright: Max Hart Nibbrig
Het nieuwe gezicht naar de Kloveniersburgwal
Copyright: René de Wit
Zicht vanuit de ontvangstruimte
Copyright: René de Wit
Zicht vanuit de nieuwe bar
Copyright: René de Wit
Tuinzaal
Copyright: René de Wit
Het nieuwe ontwerp voor de Tinbergenzaal
Copyright: René de Wit
De monumentale bestuurskamer
Copyright: René de Wit
De monumentale bibliotheek
Copyright: René de Wit
Maquette
Copyright: Office Winhov
Bouwfoto, sloop bel-etage
Copyright: Wijnanda Duits
Voormalige situatie Tuinzaal
Copyright: Office Winhov
Voormalige situatie begane grond Tuinzaal
Copyright: Office Winhov
Voormalige situatie Tinbergenzaal
Copyright: Office Winhov
Concept vloeren
Copyright: Office Winhov
Gevel Trippenhuiscomplex
Copyright: Office Winhov
Situatie tekening
Copyright: Office Winhov
Plattegrond begane grond
Copyright: Office Winhov
Concept materiaal nieuwe ontvangst
Copyright: Office Winhov
Ontwerp bar
Copyright: Office Winhov

Trippenhuiscomplex (KNAW), Amsterdam

30 juni
Met de transformatie van het Trippenhuiscomplex heeft de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) een nieuwe, goed zichtbare ontvangst en vernieuwd auditorium gekregen, passend bij hun veranderende en meer open rol in de samenleving. Ontwerpmotieven uit het historische gebouw keren op eigentijdse wijze terug in het interieur en dragen bij aan de transformatie van het gesloten instituut.

Het Trippenhuis is een ontwerp van Justus Vingboons en werd tussen 1660 en 1662 gebouwd voor de broers Louis en Hendrick Trip, rijke handelaars in wapens en munitie. Het gebouw is een toonaangevend voorbeeld van het Hollands classicisme. Sinds 1812 is de KNAW de vaste bewoner van het Trippenhuis en biedt het monument samen de belendende panden onderkomen aan medewerkers, gasten en de bijeenkomsten van de akademie. De ruimtelijke structuur van het Trippenhuis bestaat uit een enfilade van zalen en kamers langs de gevels met de ontsluiting en logistieke ruimtes in het middendeel van het gebouw. Deze zalen, zoals de Rembrandt Zaal - waar ‘De Nachtwacht’ ooit hing - worden gedefinieerd door hun ceremonieel gebruik, proportie, wandafwerking en plafonddecoratie. Hoewel het interieur van het Trippenhuis door de jaren heen met uiteenlopende visies werd aangepast, behield het zijn essentiële glorie.

De zalen van het Trippenhuis vormden de voornaamste referentie voor het ontwerp van Office Winhov. Het nieuwe ontvangstgebied bestaat uit een enfilade van kamers en zalen, uitgestrekt vanaf de historische entree aan de Kloveniersburgwal tot aan het auditorium in de binnentuin. Het interieur wordt bepaald door het gebruik, de proportie, lichtinval, kleur en materiaal waarmee oud en nieuw elkaar verbinden. Zo komt de rode kleur van de nieuwe Willem Einthovenzaal overeen met die van de Rembrandt Zaal en verwijst de eiken wand- en plafondbekleding van de Tinbergenzaal naar het cassetteplafond van de oude bibliotheek. Vaste elementen zoals het barmeubel, de wandkasten en de zitbanken maken onlosmakelijk deel uit van het interieur. Voorzieningen, ondersteunende faciliteiten en alle techniek zijn naadloos in het ontwerp ingepast. De getransformeerde ruimtes met het nieuwe interieur geven het Trippenhuiscomplex een uitnodigend en representatief ‘gezicht’ naar de stad.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met office winhov

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van office winhov

Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan