Voetbalclub Dorst

8 juni 2020
Voetbalvereniging Neerlandia ’31 was wel toe aan een nieuwe, moderne accommodatie. De club uit Dorst liep al sinds 2008 bij de gemeente te lobbyen om nieuwe kleedruimtes. En toen het eindelijk zo ver was, kon de kantine eigenlijk ook niet achterblijven. Nu staat er een compleet nieuw gebouw passend bij de uitstraling van de club én bij de duurzame oplossingen van deze tijd.

Toen Neerlandia ’31 van de gemeente groen licht kreeg voor het bouwen van nieuwe kleedruimtes, werd Arjan van Suylekom van Markt 38 architectuur erbij gehaald: “De club had op basis van de bestaande kantine zelf al een plattegrond gemaakt. Ze wilden daarbij graag een aansluiting hebben tussen kantine en kleedkamers. Dat zou een aardige uitdaging worden, omdat de kantine in de jaren 60 was gebouwd en flink was verouderd.”

Met hart en ziel voor de club
“Het beleid van gemeente Oosterhout was om de nieuwbouw van de kleedruimten duurzaam aan te pakken. Dus goed geïsoleerd, met duurzame installaties, gasloos en voorzien van luchtwater-warmtepompen. Dat sloot niet goed aan op de oude kantine en ook daarom hebben de bestuursleden van de club zich met hart en ziel ingezet voor een compleet nieuwbouwproject. Met succes.”

Licht materiaal met meer reliëf
Het nieuwe gebouw moest vanwege het bestemmingsplan gerealiseerd worden op de ‘footprint’ van het bestaande gebouw. Het aanwezige hoogteverschil tussen de twee bouwdelen inspireerde Arjan van Suylekom bij zijn keuze van de materialen: “De kleedruimten zitten in het lage deel dat dankzij de zwarte bakstenen geaard is op de grond. De kantine zit aan de kant van het veld. Dit deel zweeft als het ware. De grote glazen pui en de ranke, witte kolommen maken het heel licht. Boven de pui hebben we voor de duurzame gevelbekleding van Cape Cod gekozen. Dit is licht materiaal en geeft meer reliëf dan een volkern-plaat. Ook dankzij de kleinere profielmaten waar je voor kan kiezen. Het dak van de kantine met Cape Cod ligt als het ware op de kleedruimten. Bij de entree grijpen de twee bouwdelen en de materialen voor de gevels in elkaar.”
 

Spelen met de kleuren
“Een ander project op de site van Plastica inspireerde me tot deze toepassing met Cape Cod. Bij een sportaccommodatie in Wanssum is eerder ook zo met verschillende kleuren gewerkt. Bij Neerlandia heb ik het kleurgebruik gebaseerd op het blauw van de club. Door toepassing van drie kleuren blauw ontstaat er een gemêleerd effect in de gevel. De Cape Cod gevelbekleding loopt door op de binnenwanden van de kantine en vormt zo samen met de buitengevels één geheel.”
 

Echte teamplayers
“Cape Cod is er in iedere gewenste kleur. Om de juiste combinatie te bepalen, hebben we Plastica verschillende kleurmonsters laten maken. Ik heb al vaker met Plastica samengewerkt en dit verloopt altijd prima. Later in het traject hebben ze de uitvoering goed begeleid en de aannemer - Gorisse Bouw - heeft het heel mooi uitgevoerd. Bij de officiële opening hoorde ik alleen maar positieve reacties van de clubleden. En daar doe je het toch voor; dat de gebruiker er tevreden mee is.”

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Plastica Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan