Tankstation Avia

28 mei 2020
AVIA de Elsmoat heeft een spectaculaire ufo van Alucopal

Nog geen kilometer van de A1, dé verkeersader van Nederland, verrijst een flink industrieterrein. Direct aan de ingang van dit gebied van wel 70-80 hectare groot staat een nieuw tankstation met wasstraat en shop van AVIA. Jeroen Keppelink: “Dit is echt een superlocatie en dus moesten het ontwerp en de uitvoering ook iets bijzonders worden. En dat is zeker gelukt.”
 
Jeroen Keppelink is de eigenaar van Keppelink Projecten: “Wij leveren en monteren gevelbekleding, zoals Cape Cod en Alucopal van Plastica. Toen Aannemersbedrijf Drosten uit Hengelo de opdracht kreeg van AVIA Weghorst om de nieuwbouw in Enter te realiseren, werden wij ingeschakeld voor de gevelbekleding. De architect, 4D architecten uit Enter, hadden al voorgeschreven dat we voor de gevel Alucopal in hoogglans wit moesten gebruiken. Daar konden wij ons zeker in vinden; Keppelink Projecten is al negen jaar partner van Plastica Plaat.”

De Mercedes onder de gevelpanelen
“Alucopal is een supermooi product om te verwerken. Je kunt er alles mee. Het is een licht materiaal van aluminium composiet, het vergt weinig onderhoud en het is goed schoon te houden. Ik vind het de Mercedes onder de gevelpanelen. Voor de nieuwbouw van AVIA in Enter hadden we behoorlijk wat gevelbekleding nodig. Alles bij elkaar, inclusief de luifels, ging het om zo’n 750 vierkante meter. Ook de grote, ovale vorm is uniek. De architect wil met het ontwerp de indruk wekken alsof er een ufo uit de lucht komt zakken en dat ziet er zeker spectaculair uit.”

Een pasklaar pakket om te monteren
Alucopal is zeer geschikt als duurzame gevelbekleding en goed toe te passen als vlak paneel of cassette. Het materiaal is buigbaar en vervormbaar en daardoor ook eenvoudig te verwerken in verschillende vormen voor bijvoorbeeld luifels en kolombekleding. Jeroen Keppelink “De samenwerking met Plastica verloopt altijd heel goed. Zij bewerken alle panelen en zorgen ervoor dat we ze helemaal op maat krijgen aangeleverd op de bouwlocatie. Elk paneel kreeg voor dit project ook een uniek nummer en al die nummers kwamen ook weer terug in onze tekeningen. De ronde boeidelen hebben ze laten walsen op basis van een mal en zo kregen wij een pasklaar pakket om te monteren.”

 Strak eindresultaat met moderne uitstraling
“Op locatie hebben wij alle panelen verlijmd aan de gevel. Daar creëer je een enorm strakke uitstraling mee. Nergens zie je schroefjes en het oppervlak van de plaat blijft mooi strak. De hoogglans witte Alucopal plaat is een hartstikke mooie plaat die voor een prachtige gevel zorgt. Het is een strakke plaat met een moderne uitstraling en het eindresultaat mag er dan ook zeker wezen.”

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Plastica Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan