Vlinderdak

20 mei
Het Butterfly Roof project van Kevin Veenhuizen Architects betreft een speciale uitbouw aan een bestaande woning in Amsterdam. Het nieuwe ontwerp van deze uitbouw trekt de ruimte van de oorspronkelijke buitenpatio op de eerste verdieping bij de keuken, zo ontstaat een ruime woonkeuken. De woonkeuken is enkel ingericht met meubilair op maat dat in het teken staat van het gezinsleven; samen koken, eten en ontspannen.?

Het ontwerp maakt optimaal gebuik van de gegeven hoogte van de bestaande patiomuren, die tot de tweede verdieping van de woning rijken. Deze buitenmuren zijn in het nieuwe ontwerp dan ook nageïsoleerd met voorzetwanden, om zo de interne behaaglijkheid van de nieuwe binnenruimte te kunnen waarborgen. ?

Binnen dezelfde parameters van de originele buitenwanden is een bijzonder op maat gemaakte houten dakconstructie toegevoegd. Op de buitenwanden liggen rondom gelamineerde liggers, net als de diagonale hoofdkeeper. De gordingen zijn onder een hoek geconfigureerd, zodat het daglicht wordt gefilterd en het regenwater naar het laagste punt stroomt en daar kan worden afgevoerd via een geïntegreerde regenpijp. Op de houten vlinderdakconstructie is een glasdak aangebracht waarin elektrisch te open dakramen zijn geïntegreerd voor ventilatie. Tevens zijn in de dakbalken kleine LED’s geïntegreerd. In de nieuwe ruimte onder het vlinderdak is een in eiken afgewerkt zitmeubel op maat ontworpen. Hierdoor ontstaat een comfortabele en lichte verblijfsruimte dichtbij de nieuwe keuken.

De nieuwe walnoot houten keuken is in dit ontwerp ook op maat gemaakt. In het midden van de keuken is een kookeiland ontworpen dat tegelijkertijd een eettafel is. Deze in warm eiken afgewerkte eettafel is het hart van de ruimte en draagt samen met het nieuwe zitgedeelte bij tot een prettige verblijfsruimte en een geschikte plek voor het gezin. Ook kan de tafel overdag als fijne werkplek worden gebruikt. De parelmoeren terazzo afwerking van het keukenblad geeft de keuken een zeer moderne uitstraling.

Voor extra opbergruimte in de keuken is een lostaande staal frame, eiken afgewerkte keukenkast ontworpen. Doordat dit meubel dezelfde materialisatie heeft als de keukentafel en het zitmeubel, vormt het meubilair één geheel en krijgt de totale ruimte een warme uitstraling.

Om de nieuwe eet- en verblijfsruimte toegankelijk te maken, is ook het oorspronkelijke scheidingselement tussen keuken en verkeersruimte vervangen. Het nieuwe scheidingselement is door het toevoegen van ramen veel transparanter geworden. Dit draagt bij aan de ruimtelijkheid van de nieuwe keuken de relatie tussen de voor- en achterruimtes op de eerste verdieping. Om deze ruimtelijkheid te versterken is boven het kookeiland een langwerpige lamp opgehangen in de lengterichting van de ruimte. Ook de cacao-kleurige Forba marmoleumvloer draagt bij aan de beleving van de ruimte als één geheel.

Het vlinderdak en meubilair op maat dragen zo dus bij aan een geslaagde uitbouw. De ontwerpfocus is hier overduidelijk niet gelegd op het creëren van enkel extra vierkante meters, maar op persoonlijk gebruiksgemak, behaaglijkheid en comfort van de ruimte.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Kevin Veenhuizen Architects

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan