Ensemble van Legeringhotels

26 maart
Op de Campus Nederlandse Defensie Academie te Breda zijn drie legeringhotels ontworpen om studenten en docenten te huisvesten.

Op de Trip van Zoudtlandtkazerne te Breda wordt de Campus Nedelandse Defensie Academie gehuisvest. Het Instituut Defensie Leergangen heeft als primaire taak het ontwikkelen en uitvoeren van loopbaanopleidingen aan officieren en gelijkgestelde burgers van alle defensie onderdelen. Docenten en studenten worden tijdens de duur van de opleiding gehuisvest in de legering hotels. Het eerste legerings hotel is 2015 opgeleverd,gebouw 2 en 3 zijn vanaf 2018 in gebruik genomen.

Door de zichtlocatie van de torens aan de La Reijweg wordt ook de kazerne kenbaar gemaakt aan de passerende voorbijgangers. Zodoende is er gezocht naar een specifieke vorm en uitstraling voor de torens welke met Defensie geassocieerd kan worden. De vormgeving van de hedendaagse voor de radar onzichtbare vliegtuigen, de gestroomlijnde schepen en de haast geblindeerde en gepantserde voertuigen zijn een inspiratiebron voor de gebouwontwerpen geweest. Elk gebouw bestaat uit een continue materiaalafwerking met knikken in gevel -en dakvlak waar nodig, met verspringende kleine en grote ramen. De gebruikers; marechaussee, landmacht en luchtmacht worden gerepresenteerd in de keuze voor de kleuren de gevel. De vormentaal en de keuze voor geprepatineerd zink en geëmailleerd glas als gevel materiaal in verschillende kleuren geven het gebouw een moderne maar ook een duurzame uitstraling. Het gebouw wordt in samenhang met de groene zone en het parkeerterrein ontworpen. Het lijnenspel van de gebouwontwerpen lopen vloeiend door in de taluds en verhardingen. Het gebouw heeft een uitnodigende uitstraling op begane grond niveau. Dit wordt bereikt door middel van een verdieping hoge glazen entree zone.

Door de stedenbouwkundige opzet van twee compacte torens met een bouwhoogte van circa 27 meter, terug liggend ten opzichte van de eerste toren van 36 meter, worden nieuwe doorzichten naar het waardevolle achterliggend stedenbouwkundig ensemble van de Trip van Zoudtlandtkazere gecreëerd.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met BUROBEB

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan