Tech HQ

18 februari
Studio RIANKNOP, een in Amsterdam gevestigde studio voor interieurarchitectuur, ontwerpt uitgesproken interieurs. Sterk conceptuele ontwerpen die een verhaal vertellen waarin opdrachtgever, gebruikers, pand en architect samenkomen. Altijd onderzocht vanuit organisatiestrategie, ontworpen vanuit gevoel en daarbij uitermate functioneel toegepast.

Het hoofdkantoor van een in Amsterdam gevestigd Tech-bedrijf is verhuisd: van een te krap geworden gebouw in het centrum van Amsterdam naar een ruim voormalig pakhuis aan de rand van de stad. Het nieuwe kantoor is ontworpen om aan de behoeften van de ruim 100 werknemers te voldoen: een groot café en veel flexibiliteit om te werken en formeel en informeel te verzamelen in teams van 2 tot 10 personen.

Het voormalige magazijn waar het nieuwe kantoor is gehuisvest, is volledig opnieuw ingericht. Er is een verdiepingsvloer geplaatst om meer vloeroppervlak te creëren, met een prachtig atrium. Hierdoor bereiken licht en lucht vanuit de karakteristieke sheddaken de begane grond. Het industriële karakter wordt daarnaast versterkt door alle installaties in zicht te houden.

De kernactiviteit van de organisatie, het versturen van data, pixels en bestanden, is conceptueel verwerkt in het ontwerp. Hierbij is de "kabelboom" het meest in het oog springend element. De kabelboom ontspringt uit de vloer op de eerste verdieping en vertakt om verlichting en data te versturen door het gehele kantoor. Pantry's, de woonkamer, het restaurant evenals de kroonluchter in het atrium ontvangen hun voeding vanuit deze boom. Verschillende tonen groen en hout zijn steunkleuren die in het overwegend industriële ontwerp de nodige zachtheid brengen.

Het centrum atrium wordt gekenmerkt door een groen gepoedercoat stalen trap. Zwevende blokken, een uitvergrote vertaling van de verstuurde pixels, in het atrium en blokken midden in de ruimtes dienen als vergader- en presentatieruimtes. Daarbij verdelen zij de grotendeels open werkvloer in fijn aanvoelende zones. Informeel overleg, flexwerken en vergaderen op centrale plekken waardoor rust op de werkvloer is gegarandeerd. Alle vergaderblokken zijn gemaakt van lichte houten frames en glas. Transparant en eigen.

Werknemers en bezoekers komen binnen in het café op de begane grond. De vloer is gemaakt van gerecyclede bakstenen, in 2 verschillende patronen gelegd. Het onderstreept het industriële verleden van het gebouw, en voldoet aan een belangrijke eis van het ontwerp: duurzaamheid.

Op de eerste verdieping bevindt zich het centrale blok met de pantry's, toiletten en een presentatieruimte met tribunes. Dit solide blok is ontworpen als een grafisch element, waar de sterke zwart witte belijning in alle details en driedimensionaal is doorgevoerd

Beide verdiepingen van dit nieuwe hoofdkantoor bieden voldoende ruimte voor werknemers om te werken, verzamelen, te ontmoeten en ademen.

"Rian heeft een ontwerp gemaakt dat optimaal de prachtige lichtinval en de ruimte gebruikt. Openheid en rust vinden elkaar in ons nieuwe kantoor en dat vertaalt zich in de productiviteit en tevredenheid van onze werknemers"
CFO


Specificaties: 1800 M2, conceptontwikkeling, kleur en/of materiaaladvies, ontwerp uitwerken, 3D visualisatie, projectmanagement, advies en aanschaf meubels, interieurbouwer aansturen, bouwbegeleiding

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Studio RIANKNOP

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Studio RIANKNOP

Studio RIANKNOP
Studio RIANKNOP
Studio RIANKNOP
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan