Soda & Resoluut

17 februari
Studio RIANKNOP, een in Amsterdam gevestigde studio voor interieurarchitectuur, ontwerpt uitgesproken interieurs. Sterk conceptuele ontwerpen die een verhaal vertellen waarin opdrachtgever, gebruikers, pand en architect samenkomen. Altijd onderzocht vanuit organisatiestrategie, ontworpen vanuit gevoel en daarbij uitermate functioneel toegepast.

Soda Resoluut ontwerpt digitale producten. Zij zijn jong, vooruitstrevend, ze groeien hard en houden van stevige uitspraken. Toen zij een nieuw kantoor betrokken, tezamen met een aantal andere bedrijven die vallen onder Makerstreet, is studio RIANKNOP gevraagd om een passend interieur te ontwerpen. Een interieur, anders dan alle andere, een groot gebaar, maar waar functionaliteit voorop staat.

Het logo van Soda Resoluut is leidend geweest in alle toepassingen. Deze is dan ook als statement in neon uitgevoerd en geïntegreerd in de lattenwand. Een enorme eyecatcher die vanuit alle hoeken in het kantoor zichtbaar is. De latten in de lattenwand hebben allen een hoek die afkomstig is van het logo. In de wand is op vernuftige wijze een TV scherm en een verrijdbare DJ booth verwerkt en whiteboards tbv scrumsessies ontbreken uiteraard niet. 

Verschillende tonen groen komen overal in het interieur terug, de manier om het groen wat ontbreekt aan de buitenzijde van het gebouw te compenseren. Uiteraard is op veel plekken daadwerkelijk groen toegepast. Een van de maatwerkkasten is ontworpen met een geïntegreerde, grote plantenbak.

Er is gewerkt met vele bijzondere materialen. Zowel de vergadertafel als de stamtafel, een uitval plek voor overleg of flexwerken, zijn robuust ontworpen en op bijzondere wijze afgegoten in transparant groen epoxy. Het organische hout is zichtbaar gebleven. De stoelen aan de stamtafel zijn gestoffeerd met een 3D stof, wederom in groen. Het grafische patroon refereert aan het logo en de lattenwand. Een speciaal ontworpen lichtelement boven de stamtafel benadrukt het lijnenspel van de lattenwand en is tegelijkertijd transparant genoeg, zodat de zichtlijnen in het kantoor open blijven. 

Grote oranjerode panelen staan verspreid door de ruimte. Er kan direct op geschreven worden tijdens sessies, en tegelijkertijd dienen zij als vriendelijke, transparante afscherming van de gang.  Oranje en rood zijn als extra kleur en dissonant toegevoegd aan het ontwerp. Een opvallend meubel in de ruimte is een open kast met daar aan vast een statafel, gebouwd om een constructieve kolom. Deze kast is de toonkast van het bedrijf. Gelijk bij binnenkomst springen de vele prijzen in het oog.

De vergaderruimte is een ruimte op zich. Strak vormgegeven vergaderstoelen, een maatwerk dressoir met gefreesd patroon en de draadstalen lamp benadrukken wederom het grafische lijnenspel. Een robuust behang met de uitstraling van beton maakt het stoere uiterlijk compleet.  Het grijs van dit beton komt weer terug in de bureaus. Allemaal uitgevoerd met strak zwart onderstel en afwisselend uitgevoerd in 3 kleuren grijs. Hiermee zijn verschillende opstellingen mogelijk en is het grijs een rustige basiskleur die mooi afsteekt tegen de houten vloer.

Een grote glasgevel in het gebouw zorgt voor veel daglicht. Fijn, en tegelijk soms een hinder bij het werken op beeldschermen. Mooie in-between gordijnen filteren het licht maar sluiten het kantoor niet af van de buitenwereld. 

Zoals Strategy Director Jasper Olieroock plaatste op Linkedin: Het is echt heel mooi en fijn geworden. Thx Rian!

#lensvelt #richardhutten #NLXL #pietboon #byborre #neonweka #gietfabriek #vanlieshout #pyrasied #interiordesign #interiorarchitecture  #design #green #colors #red #materials #amsterdam #digitaldesign @sodastudio @resoluut @makerstreet 

 Specificaties: conceptontwikkeling, kleur en/of materiaaladvies, ontwerp uitwerken, 3D visualisatie, projectmanagement, advies meubels, interieurbouwer aansturen

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Studio RIANKNOP

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Studio RIANKNOP

Studio RIANKNOP
Studio RIANKNOP
Studio RIANKNOP
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan