Podium Mozaiek

28 januari
Studio RIANKNOP, een in Amsterdam gevestigde studio voor interieurarchitectuur, ontwerpt uitgesproken interieurs. Sterk conceptuele ontwerpen die een verhaal vertellen waarin opdrachtgever, pand en architect samenkomen. Altijd onderzocht vanuit gebruikers, ontworpen vanuit gevoel en daarbij uitermate functioneel toegepast.

In het Amsterdamse Bos en Lommer is het interculturele Podium Mozaïek gehuisvest in de voormalige Pnielkerk. Een monumentaal bouwwerk, die met respect voor architectuur van het pand een nieuwe bestemming kreeg. Het mozaïek van dit monument is samengesmolten met het mozaïek van de programmering en met de inwoners van Amsterdamse Bos en Lommer. Het ets glas uit de oude kerk is in de entree perfect op zijn plaats.

Een grootse verbouwing zorgde voor een nieuw restaurant en nieuwe foyer. De gehele plattegrond is herzien. Er is openheid, meer zitplekken zijn ontstaan, er zijn fijne hoeken met elk een eigen sfeer. Dineren, ontmoeten gedurende de dag zowel als samenkomen bij aanvang of afsluiting van een voorstelling sluiten nu naadloos op elkaar aan.

Verschillende kunstenaars en ontwerpers zijn met het mozaiekconcept aan de slag gaan. Denk daarbij aan Kiki van Eijk, die een mozaiek ontwierp, geïnspireerd door de beweging van dans en muziek. Voor dit mozaïek zijn de tegels met de hand zijn gebakken en geglazuurd in Marokko. Het is de bekleding van het gehele middenschip, waarop de theatervloer op de bovengelegen verdieping rust. Een indrukwekkende eyecatcher in betoverende ultramarijn blauw, passend in het kleurpalet en aansluitend bij het oorspronkelijke blauw van het pand.

Kunstenaar en buurtbewoner Petra Vonk ontwierp de bekleding van de akoestische panelen. Haar specialiteit. Ook hierbij zijn multiculturele patronen gebruikt als basis, en geprint in blauwtonen.

Bell Blazinbell vervaardigde de bekleding van de op maat ontworpen bank in de loungeplek onder de trap. Jeans is in patchwork aan elkaar gezet, dit patchwork heeft hetzelfde patroon als de karakteristieke ramen in de gevel en staat tegelijk symbool voor het patchwork van de samenstelling van Bos en Lommer. Uiteraard in het blauw uit het kleurpalet.

De bar, gesitueerd op de kopse kant van de midden boeg is de dissonant in het kleurpalet. Met felrood en oude spiegelpanelen is de ruime bar een verrassend en functionele toevoeging.

Meubels werden op maat ontworpen of besteld in alle uithoeken van de wereld. Daarmee reflecteert het interieur van Podium Mozaïek perfect de woonwijk waarin het theater is gevestigd. Waar nodig zijn de meubels flexibel uitgevoerd, zodat indeling makkelijk aangepast kan worden.

Specificaties: 300 M2, 85 zitplaatsen: conceptontwikkeling, kleur- en materiaaladvies, ontwerp uitwerken, maatwerk meubels ontwerpen, 3D visualisatie, projectmanagement, advies en aanschaf meubels, interieurbouwer aansturen, bouwbegeleiding. Uitvoering project van aanvang bouw tot oplevering in 18 dagen.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Studio RIANKNOP

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Studio RIANKNOP

Studio RIANKNOP
Studio RIANKNOP
Studio RIANKNOP
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan