Het nieuwe Beekdal

14 januari
Een nieuw thuis voor psychogeriatrische bewoners, daarvoor hebben wij samen met Landschapsarchitect Vollmer & Partners een plan gemaakt in opdracht van Vilente.

Stapsgewijs is het oude wooncomplex vervangen door twee nieuwe woongebouwen met ieder 40 woningen. De goed doordachte fasering voorkwam onnodige overlast en verhuisbewegingen voor de bewoners. De locatie bood veel aanknopingspunten. Aan de ene zijde grenst de locatie aan het levendige dorpslint en aan de andere zijde grenst de locatie aan een groen en open beekdal, dat getypeerd kan worden als rustgevend.

Een bijzonder gegeven op deze locatie is het natuurlijke reliëf. Van het bestaande reliëf op de locatie is optimaal gebruik gemaakt met de positionering van de nieuwe gebouwen. Buitenruimtes zijn geterrasseerd zodat zoveel mogelijk woningen op maaiveld een directe verbinding met buiten hebben. Bewoners hebben zo de keuze om zich vrij te bewegen. Met leefcirkels wordt de bewegingsvrijheid van bewoners afgestemd op de individuele situatie. Landschap en gebouwen zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd en dagen uit voor gebruik, zijn zinnenprikkelend of juist rustgevend.

Iedere woongroep bestaat uit 10 woningen welke gezamenlijk op een verdieping liggen. Per gebouw zijn er 4 woongroepen welke door middel van accentkleuren in de algemene ruimten worden onderscheiden. Afhankelijk van de gesteldheid van de bewoner kan zijn of haar leefwereld uitstrekken tot het gehele terrein en alle verschillende woongroepen of wordt deze op zijn kleinst beperkt tot de woongroep zelf.

Naast een woonkamer heeft elke woongroep ook een looproute van de woonkamer naar een zitje aan de andere zijde van het gebouw waar uitzicht is over het Beekdal. Iedere bewoner heeft een eigen woning met slaapkamer, pantry en woonkamer. Door deze huislijke opzet kan de bewoner bezoek, mantelzorgers en zorgverleners thuis in zijn eigen woning ontvangen. Naast de entreedeur van zijn woning is een vitrinekast waar de bewoner of zorgverlener herkenbare privé zaken van de bewoner kan plaatsen zodat het makkelijker is de juiste woning te vinden.

Ook is er een raam boven het pantryblad waardoor het mogelijk is om de woning in te kijken zonder deze binnen te gaan en andersom. Naast dit visuele contact is er ook een uitgebreide technische installatie waarmee de zorg volledig zicht op de bewoner kan krijgen. Uiteraard kan deze, afhankelijk van de wens, worden aangepast of uitgezet.

Trefwoorden

zorg heelsum wonen
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met AG NOVA Architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van AG NOVA Architecten

AG NOVA Architecten
AG NOVA Architecten
AG NOVA Architecten
AG NOVA Architecten
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan