nieuwe achtergevel
Copyright: Jordi Huisman
achtergevel
Copyright: Jordi Huisman
uitbreiding onder de skyline
Copyright: Jordi Huisman
detail achtergevel
Copyright: Jordi Huisman
trap naar nieuwe verdieping
Copyright: Jordi Huisman
balkon nieuwe verdieping
Copyright: Jordi Huisman
detail balustraden
Copyright: Jordi Huisman
nieuwe groepsruimte
Copyright: Jordi Huisman
detail kozijnen achtergevel
Copyright: Jordi Huisman
verbinding groepsruimten en tussenruimte
Copyright: Jordi Huisman
toiletblok
Copyright: Jordi Huisman
achtergevel
Copyright: Jordi Huisman
plattegrond situatie
Copyright: j2o Architectuur
plattegrond nieuwe 2e verdieping
Copyright: j2o Architectuur
gevelaanzicht voorgevel
Copyright: j2o Architectuur
gevelaanzicht achtergevel
Copyright: j2o Architectuur
langsdoorsnede
Copyright: j2o Architectuur
dwars- en langsdoorsnede
Copyright: j2o Architectuur
nieuwe achtergevel
Copyright: Jordi Huisman
achtergevel
Copyright: Jordi Huisman
uitbreiding onder de skyline
Copyright: Jordi Huisman
detail achtergevel
Copyright: Jordi Huisman
trap naar nieuwe verdieping
Copyright: Jordi Huisman
balkon nieuwe verdieping
Copyright: Jordi Huisman
detail balustraden
Copyright: Jordi Huisman
nieuwe groepsruimte
Copyright: Jordi Huisman
detail kozijnen achtergevel
Copyright: Jordi Huisman
verbinding groepsruimten en tussenruimte
Copyright: Jordi Huisman
toiletblok
Copyright: Jordi Huisman
achtergevel
Copyright: Jordi Huisman
plattegrond situatie
Copyright: j2o Architectuur
plattegrond nieuwe 2e verdieping
Copyright: j2o Architectuur
gevelaanzicht voorgevel
Copyright: j2o Architectuur
gevelaanzicht achtergevel
Copyright: j2o Architectuur
langsdoorsnede
Copyright: j2o Architectuur
dwars- en langsdoorsnede
Copyright: j2o Architectuur

Uitbreiding basisschool Den Haag

11 november
Vanwege het groeiend aantal leerlingen moest de Eben-Haëzerschool uitbreiden. Op de begane grond was een kinderdagverblijf. Maar school en kinderopvang wilden niet dat de jongste kinderen zouden vertrekken om meer ruimte te creëren voor de basisschool. Daarom werden uitbreidingsmogelijkheden onderzocht, resulterend in een nieuwe verdieping die zich verschuilt achter het originele zadeldak van de monumentale voorkant en een gedurfd en eigentijds ontwerp uitstraalt aan de achterzijde. 

Een flexibel te gebruiken werkruimte bevindt zich tussen twee groepsruimten op de nieuwe tweede verdieping. Deze ruimte kan worden verbonden met de klaslokalen aan beide zijden. Op de nieuwe gangen op de 1e en 2e verdieping zijn studiehoeken gecreëerd om het werken in kleinere groepen mogelijk te maken. 

Door het maken van hoge, boven het plafond doorlopende ramen in de achtergevel komt zoveel mogelijk daglicht de groepsruimten binnen. De vezelcementpanelen die de gevel tussen de grote ramen bekleden, zoeken een verbinding met het stenen materiaal van het oorspronkelijke gebouw, terwijl de nieuwe verdieping licht van gewicht blijft. Op deze manier hoefde de bestaande fundering niet te worden versterkt. Vier dakramen overspoelen de gangen met natuurlijk licht. De balustrades op de nieuwe verdieping en de trap ernaartoe zijn vormgegeven met antraciet gekleurd staal en blank amerikaans essenhout. 

Het resultaat zijn hoognodige hoogwaardige nieuwe lichte ruimten voor de school, een ruimtelijke indeling ter ondersteuning van hun gewenste manier van werken en een duurzame samenwerking tussen de basisschool en het kinderdagverblijf voor kinderen van 0-12 jaar voor de komende jaren.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met j2o Architectuur

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van j2o Architectuur

Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
EeStairs | stairs and balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan