Schmidt Zeevis Rotterdam

27 augustus 2019
Aangemeerd schip in Spaanse polder
Onder grote belangstelling van pers en media is de nieuwe locatie van de Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam op dinsdag 8 december 2015 officieel in gebruik genomen door Koningin Maxima. De Rotterdamse viswinkel heeft nu op een 6000 m² vloeroppervlak ruimte voor de verwerking én een eigen vrieshuis voor centrale opslag van vis en schaaldieren van over de hele wereld.

Het gebouw ziet er uit als een schip dat is aangemeerd in de Spaanse Polder. Bij de bouw van het nieuwe pand speelden niet alleen functionele en hygiënische eisen een grote rol, ook moest het gebouw een herkenbare en bijzondere uitstraling krijgen. “Door het pand in de vorm van een zeewaardig schip te presenteren, wordt duidelijk verwezen naar de Rotterdamse roots van het bedrijf", aldus Nico Alsemgeest, eigenaar van Alsemgeest Design & Build BV.

Ontwerp op toekomst voorzien
De basis van het ontwerp is een schip dat ligt afgemeerd in een binnenhaven met aan de rechterkant een kade en aan de linkerkant een containerterminal. Het bijbehorende gebouw bestaat uit twee verdiepingen en een ‘kajuit-stuurhut’ die functioneert als representatieve ontvangstruimte.  

Het hele gebouw is opgetrokken uit een prefab betonconstructie met een stalen dak. De bootvorm werd uitgevoerd als vrijstaand stalen scherm rondom de hoofdmassa van het gebouw. “Door aan de zijde van de vergaderzaal de boeg open te houden, geef je gasten het gevoel aanwezig te zijn op een echt schip.” Het vrieshuis staat vanwege het enorme temperatuurverschil (-25 graden) los in haar fundering en de opgaande stalen hoofddraagconstructie. Hierdoor ‘krimpt’ het vrieshuis los van het hoofdgebouw. “Met een vloeroppervlak van 872 m² en een hoogte van 15 meter is het inpandige vrieshuis een goede investering. Met deze alles-onder-één-dak constructie worden de doorgroeimogelijkheden voor de toekomst gegarandeerd.”

Op de begane grond bevinden zich vier delen van het hoofdgebouw: de fabriek voor de verse vis en aanverwante producten, de in- en uitgaande expeditie/ goederenstroom, de winkel en het inpandige vrieshuis. De winkel, die dient als een soort frontoffice van het gebouw, ligt aan de kade waar gasten en klanten kunnen parkeren. Aanverwante verpakkingsafdelingen, krattenwasserij en opslag, invries- en ontdooiunits alsmede een beveiligde exportcel behoren tot de aanvullende ruimten. Het 400 m² grote orderkantoor is de spil van het bedrijfsproces en daarom centraal gelegen in het pand. “Met behulp van volledige glaswanden en twee grote vides vanuit het dak komt het daglicht optimaal binnen in de kantoorruimtes.”

Creativiteit in de isolatiebouw 
Ongeëvenaarde creativiteit viert hoogtij in en om het nieuwe bedrijfspand van Schmidt Zeevis Rotterdam. Dat geldt ook voor de complete bouw met isolatiepanelen voor de gevels, daken en binnenwanden met ramen en deuren op 3 verdiepingen. “Nu zijn juist deze elementen gebonden aan hoge eisen en strenge regelgeving”, vertelt Paul Pallandt, commercieel directeur van Roma Isolatiesystemen. “Maar we zijn er zonder meer in geslaagd om ook deze ruimtes een Schmidt-uitstraling te geven.” De regelgeving voor het vrieshuis heeft betrekking op hygiëne, brandwerendheid en isolatie. Tot dusver niets vreemds voor foodsector-specialist Roma. Zij levert én monteert panelen en deuren voor de koel- en vrieswereld waarmee zij de hele koudeketen in alle opzichten kan beheersen. Schmidt Zeevis heeft ook uitgesproken wensen over de details. Zo wil zij dat de wandpanelen volledig glad zijn en dat de naden in wanden en plafond één doorlopende lijn vormen. De deuren ziet zij het liefst robuust in RVS afgewerkt, maar wel met verfijnde details om alles makkelijk te kunnen reinigen. “Toen we merkten dat de lat zo hoog lag, werden onze engineers nog blijer”, vertelt Pallandt. "Zij hebben specials ontwikkeld, die ook de eigen signatuur van Schmidt Zeevis in de isolatiebouw herkenbaar maakt.  Dit resulteerde onder meer in projectspecifieke elementen zoals de brug van het schip met boeiboord , schuifdeuren met patrijspoorten, zodat het karakter van het schip ook binnen in het gebouw wordt doorgevoerd. En in de deurophangingen van de schuifdeuren prijkt – stijlvol en bescheiden tegelijk – het logo van Schmidt Zeevis. Daarbij speelde een strakke deadline, maar ook die is gehaald. Het was mooi om te zien hoe uit een smeltkroes van expertise en ervaren bouwpartijen iets tot stand komt. Ik vind het een state-of-art gebouw geworden dat gedetailleerd is tot in perfectie". 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Roma isolatiesystemen

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Roma isolatiesystemen

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan