Copyright: MKT
Copyright: MKT
Copyright: MKT
Copyright: MKT
Copyright: MKT
Copyright: MKT

Duurzame afdichting parkeergarage WC Koperwiek

17 juli 2019
In Cappelle aan den IJssel is winkelcentrum De Koperwiek door Wereldhave in zijn geheel vernieuwd. Het winkelcentrum werd vergroot en kreeg meer sfeer en beleving. Daar hoorde uiteraard een parkeergarage bij die past bij deze nieuwe uitstraling. Parkeergarages bestaan uit grote oppervlakken die vaak worden blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Het is daarom van groot belang om ze optimaal te beschermen, tot in de allerkleinste details. Reden genoeg om de parkeergarage bij het winkelcentrum flink onder handen te nemen.

De uitdaging
Om ervoor te zorgen dat het vernieuwde winkelcentrum aantrekkelijk en toegankelijk wordt voor het winkelend publiek, moest de bijbehorende parkeergarage onder handen genomen worden. Voorheen was het alleen mogelijk om op straat te parkeren: de te realiseren parkeervoorziening moest nu ook een overdekt gedeelte krijgen. Een andere vereiste was dat het totale aantal parkeerplaatsen in lijn zou komen te liggen met het toekomstige winkelaanbod.

De oplossing
Machiel Regtvoort (rayonmanager bij Triflex) vertelt: “Met het oog op de toekomst hebben we opdrachtgever Wereldhave NV overtuigd van de duurzame afwerkingen voor de parkeervoorziening. Hoe? Met het Triflex CIS systeem, het Triflex CPS-I+ systeem en het Triflex ProDeck systeem, variant 1 en 3. Het Triflex CIS systeem voorziet het berijdbare vlak van een duurzame afdichting. Hiermee wordt in de totale opbouw eveneens een totale isolatie en drukverdeellaag aangebracht.

Dit systeem heeft een bewezen levensduur en een (eventueel) onderhoudsmoment van de markering en kleurfinish na 12-15 jaar. Bovenop de geïsoleerde druklaag van het Triflex CIS systeem is een Triflex afwerking aangebracht die de constructie voor een lange tijd beschermt tegen de mechanische belasting van rijdend verkeer. Deze systemen beschermen ook tegen temperatuurswisselingen, UV-belasting e´n ze zijn scheuroverbruggend en waterdicht.”

Het proces
Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT) was de aangewezen applicateur voor dit project. Deze gecertificeerde Triflex-applicateur is gespecialiseerd in het realiseren van complexe parkeergelegenheden. De applicateurs gingen aan de slag met de tweelaagse parkeergarage met een overdekt benedendek en een buitengelegen topdek.

“Allereerst is het Triflex CIS systeem aangebracht waarmee het parkeerdak boven de onderliggende ruimten geïsoleerd werd. Nadat deze laag uitgehard was, heeft MKT het scheuroverbruggende gietvloersysteem Triflex ProDeck systeem, variant 1 aangebracht. Met het Triflex CPS-I+ systeem maakte MKT het hele oppervlak van het tussendek waterdicht. Tot slot zijn de hellingbanen afgewerkt met het Triflex ProDeck systeem, variant 3. Hellingbanen moeten immers bestand zijn tegen hoge mechanische belasting”, vult Regtvoort aan.

Altijd de gewenste uitstraling
Regtvoort: “Kleuren geven een parkeergarage een mooie uitstraling. Er is daarom gekozen voor sprekende kleuren, om deze vervolgens terug te laten komen bij deze parkeervoorziening in Capelle aan den IJssel. Zo werden er loopstroken in een contrasterende kleur gecreëerd. Niet alleen voor de sfeer, maar ook voor de veiligheid. Ook veilig en kleurrijk: de knalroze gezinsparkeerplaatsen. Mooi dichtbij de uitgang, zodat gezinnen niet de hele garage hoeven door te lopen. De toegepaste materialen zorgen ook voor veiligheid: de systemen zijn volledig ingezand, wat ze antislip en slijtvast maakt.”

Het resultaat
Vrijdag 26 oktober 2018 opende burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel de strak afgewerkte, tweelaagse parkeergarage die technisch zeker 10 tot 15 jaar meegaat. De toegepaste kleuren en materialen geven de garage een eigen identiteit e´n dragen bij aan de veiligheid. De nieuwe parkeergarage met 218 parkeerplaatsen heeft hellingbanen en een buiten gelegen topdek. Naast reguliere parkeerplaatsen zijn er speciale doelgroepplaatsen en oplaadpunten gerealiseerd. Met de toevoeging van deze garage komt het totale aantal plaatsen – inclusief de plaatsen op straat – nu op 1181.

Informatie
Wilt u meer informatie over dit specifieke project of over de genoemde Triflex systemen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)38 460 20 50 of stuur een mail naar info@triflex.nl.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan