Fietsenstalling Hoog Catherijne

18 juli
Nederland is een echt fietsland. Alleen het parkeren van de fiets, dat wil nog wel eens een probleem zijn. Zeker in de grote steden en al helemaal bij een NS-station. Utrecht pakt het probleem grondig aan. Je bent niet voor niets de een-na-beste-fietsstad-ter-wereld volgens de Lonely Planet. Vlakbij Utrecht Centraal – het grootste OV-knooppunt van Nederland – worden de komende jaren vijf grote stallingen gebouwd. Zo'n 22.000 mensen moeten daar hun fiets kwijt kunnen. Het eerste deel van Stallingsgarage Hoog Catharijne ging in augustus van dit jaar open. Meteen een flinke jongen: goed voor 6.000 fietsen en daarmee de grootste fietsenstalling van Nederland. Dat is nog maar het begin. Als in 2018 het tweede deel open gaat, heeft stallingsgarage Hoog Catharijne 12.500 plekken en Utrecht de grootste fietsenstalling ter wereld. Fase drie start dan in 2019. Bolidt legt alle vloeren in de nieuwe stallingsgarage.  Topprioriteit voor de Stallingsgarage Hoog Catharijne: veiligheid voor de fietsers. 

Behalve veiligheid is ook gebruiksgemak en snelheid van belang voor de nieuwe fietsenstalling. Hoog Catharijne is een ‘bike through’ stallingsgarage: je moet als gebruiker zo veel mogelijk fietsend je parkeerplek kunnen bereiken. Heb je een plek gevonden, dan is er voldoende ruimte om van je fiets te stappen. Andere fietsers hebben zo geen last van hun parkerende medemens. Heel fijn allemaal, maar hoe vind je ooit een plek in zo’n immense stallingsgarage? Heel eenvoudig: elektronische signalering laat de vrije fietsenrekken zien.

Gevoel van veiligheid voor bezoeker
In totaal moesten er 22.000 vierkante meter aan vloeren in de nieuwe stallingsgarage worden aangebracht. Opdrachtgever Gemeente Utrecht, architect Ector Hoogstad en aannemer BAM waren het erover eens dat Bolidt de beste kennis en de meeste ervaring had voor de klus. Als specialist heeft Bolidt speciaal voor de verschillende onderdelen van parkeergarages slijtvaste kunststofvloeren ontwikkeld. Bolidt was in Utrecht al betrokken was bij de bouw van parkeergarage Vredenburg P5, een complex van vijf parkeerlagen onder Winkelcentrum Hoog Catharijne. Bolidt zorgde hier voor 50.000 vierkante meter aan Boligrip®kunststofvloeren. 

Terug naar het aspect veiligheid in Hoog Catharijne. Bolidt adviseerde om de rijbanen een stroeve afwerking te geven. Dat voorkomt dat fietsers uitglijden. Ook looppaden en stallingsplaatsen kregen om dezelfde reden een stroeve afwerking. Gekozen is voor de duurzame Boligrip® vloersystemen. Deze zijn stroef en dus heel veilig. Bij veiligheid gaat het niet alleen om een stroeve vloer. Ook de signing is belangrijk. Om botsingen te voorkomen, moeten rijbanen en looppaden bijvoorbeeld duidelijk van elkaar gescheiden zijn. Architect Ector Hoogstad kon met de Boligrip®vloersystemen kiezen uit verschillende kleuren. Die zorgen niet alleen voor sfeer, maar ook voor een opvallende signing. De heldere kleuren geven de stallingsgarage een frisse uitstraling – ook dat geeft de bezoeker een veilig gevoel. De Boligrip® vloersystemen zijn bovendien slijtvast en dus zeer duurzaam. Met andere woorden: onveilige situaties door slijtage is geen punt in Utrecht. Tot slot zijn de aangebrachte vloeren gemakkelijk schoon te maken. Over uitglijden over vuil op de vloer hoeven de fietsers zich geen zorgen te maken.

Mankracht in huis
Behalve ervaring en specialistische kennis had Bolidt nog meer in huis: betrouwbaarheid. De bouw van ’s werelds grootste stallingsgarage duurt immers jaren. De eerste fase is nu klaar, maar de bouw van fase twee zal heel volgend jaar nog duren. Bolidt heeft de mensen om zo’n groot project aan te kunnen. De ontwikkeling, de productie én het aanbrengen van de kunststofvloeren is bovendien in eigen handen. Bolidt is hierdoor niet afhankelijk van anderen, maar kan zelfstandig alle afspraken en planningen halen. Het werk van Bolidt aan parkeergarages gaat voorlopig dus nog wel even door. Naast de stallingsgarage Hoog Catharijne is ook de Noorderstalling in Utrecht voorzien van een Bolidt vloer. Later dit jaar gaat Bolidt aan de slag in de fietsenstalling van het World Trade Center in Utrecht. Eind 2017 start ook het werk aan de parkeergarage van Jaarbeursplein: zo’n 22.000 m2 krijgt een vloerafwerking van Bolidt.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Bolidt Kunststoftoepassing B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Bolidt Kunststoftoepassing B.V.

Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan