Imagewharf Amsterdam

12 juni 2019
Imagewharf in de Amsterdamse Minervahaven is een stadsoase voor creatieven. Het bijzondere project is ontworpen als een collage van tuinen, loodsen, gebouwen en bruggen. De basis voor het Studiogebouw en het Werkgebouw bestaat uit twee grote gesloten loodsen met werkplaatsen. Bovenop die massieve, basaltkleurige loodsen staat een totaal andere wereld. De paviljoens daar zijn vormgegeven met hout, glas én Alucopal.

Imagewharf is een initiatief van een aantal creatieve bedrijven en opdrachtgever Steengoed. Het project omvat 17.500 m²  bouwvolume op bijna 1,5 hectare grond. Imagewharf bestaat uit drie grote panden. Het Studiogebouw en het Werkgebouw zijn op de begane grond en de eerste verdieping opgetrokken uit een sokkel in prefab beton. De onderkant is heel massief en industrieel en dat past ook goed bij de productiestudio’s en grote decorbouwers die er moesten komen.


De vlakke gevelplaat past hier goed

Het is vrij uniek dat de initiatiefnemers vervolgens op het dak verder zijn gaan stapelen. Daar zit een heel andere wereld met kantoren, logies en gezamenlijke presentatieruimten. En dat brengt ontwerp ook duidelijk in beeld. De gebouwen moesten zo licht en rank mogelijk worden en omdat bovenin aan de buitenkant al sprekende balkons en trappen zitten, moest de gevel zelf rust brengen. Hercuton, de aannemer van het project, koos met dat beeld voor ogen voor witte Alucopal aluminium gevelbekleding. Alucopal is een vlakke, rustige gevelplaat en die plaat past daardoor bij uitstek bij het bijzondere project.
 

Een duurzame oplossing

Alucopal is een aluminium composiet materiaal dat zeer geschikt als duurzame gevelbekleding. Toegepast als vlak paneel of cassette. Het materiaal is eenvoudig te verwerken in allerlei vormen, ook voor luifels en kolombekleding. Alucopal geeft de gevel een extra dimensie. Qua uitstraling oogt het strak en modern.
 
Montage van 900 m² Alucopal

Voor de montage van Alucopal kan de applicateur voor verschillende achterconstructies kiezen. pvvT Nieuwkuijk, de applicateur van de gevel van Imagewharf, ging aan de slag met 900 m² houtskeletwanden en 900 m² Alucopal gevelbekleding (4mm, verlijmd ). Het stijl- en regelwerk voor de houtskeletwanden is uitgevoerd in verduurzaamd vurenhout. Voor de isolatie is het geheel voorzien van twee lagen 90 mm PIR en dampremmende folie. Aan de buitenkant zorgt dampdoorlatend en waterkerend façadedoek voor isolatie.

Veel aandacht voor het project

Het project trekt flink de aandacht. Zo was het ook in de running voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019. Het eindresultaat is echt prachtig en uniek qua opzet. Ook door de collectiviteitsgedachte die achter het project zit. De huurders delen een clubhuis met food & beverage, expressie- en presentatieruimtes, glasvezel internet, e-cars en e-bikes, een stadspark en daktuinen. Binnen en buiten is er ruimte om te werken, presenteren, netwerken, ontspannen en sporten, individueel of samen met collega’s. Met recht een gezamenlijke hub voor creatieven dus.
 
www.plastica.nl

Aannemer: www.hercuton.nl

 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Plastica Groep

Neem contact op met Plastica Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan