Renovatie Amstelstation te Amsterdam.

5 juni 2019
Het Amstelstation is één van de belangrijkste stations van Amsterdam en momenteel het hart van een belangrijke stedelijke ontwikkeling van de stad. Het station zelf is een Rijksmonument en maakt onderdeel uit van de 50 meest beeldbepalende stations in Nederland.

Het station vormt samen met het stationsgebied een belangrijk knooppunt waar verschillende vervoersmodaliteiten met elkaar worden verbonden. Openbaar vervoer, zoals trein, metro, tram en bus, komen hier samen met voetgangers, fietsers en de auto.

De omgeving rondom het Amstelstation in Amsterdam heeft de afgelopen tijd een ingrijpende transformatie ondergaan. Van het nieuwe tram- en busstation tot de vernieuwde toegang tot de gerenoveerde stationshal en van de bouw van de Amsteltoren tot de nieuwe ondergrondse fietsenstalling. Het doel van dit project is om een levendig en veilig gebied te creëren waar het goed toeven is voor bewoners, passanten en reizigers.

Stone base was dan ook vereerd een aandeel te mogen leveren in dit grootschalige project als partner met betrekking tot alle natuursteen elementen. Hieronder een aantal uitgelichte onderdelen waar Stone base verantwoordelijk voor was.

Voor het plein naast de tramperrons is gekozen om de looppaden en groenvoorziening te scheiden met boombakken van natuursteen. De elementen van de boombakken fungeren tevens als zitelement over het gehele plein, in totaal zijn er 553 elementen gebruikt om de 8 boombakken te creëren.

Om toegang tot de gerenoveerde stationshal te krijgen is gekozen voor een trap met hellingbaan van ruim 50 meter breed bestaande uit 614 verschillende natuursteen elementen. In de traptreden zijn speciaal voor pro rail ontwikkelde markeringen aangebracht van Carrera marmer. Daarnaast is de trap opgemaakt uit verschillende hoogtes om zo ook op de trap zitcomponenten te creëren.

Overige natuurstenen elementen zijn onder andere de trappen die leiden tot het nieuwe busplatform, keermuren, afdekkers en plinten. Al deze elementen zijn net als de boombakken en trappen met hellingbaan gemaakt van beige-roze graniet en speciaal voor dit project prefab geproduceerd door Stone base om vervolgens geassembleerd te worden op de locatie zelf. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Stone base B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan