Een liefde voor Amiens.

16 mei 2019
Luxe Lifestyle
Ten noorden van Amiens is afgelopen oktober het eerste lifestyle shopping centre in Frankrijk geopend dat retail, recreatie en eten met elkaar combineert in een stedelijke omgeving. Shopping Promenade Coeur de Picardië, telt 40.000m² en bracht een investering van €50 miljoen en 400 nieuwe banen met zich mee, het is het grootste winkelcentrum van Picardië.

De ontwikkelaar FREY heeft de Streetlife Drifters in het nieuwe grote detail centrum toegepast; welke zijn aanbevolen door Brainjuice Studio uit Parijs, een adviesbureau voor merken/ branding.

De Drifter banken van Streetlife zijn gemaakt van 100% Reclaimed FSC® Basralocus dit hout begint aan zijn tweede leven in deze luxe omgeving. De grove balken zijn oude meerpalen herwonnen uit Nederlandse waterinfrastructuur en verwerkt tot rustieke banken met CorTen stalen jukken.

De keuze voor deze robuuste en geleefde banken past bij de schaal van het outdoor shopping centre  en de stoere urban uitstraling die is gecreëerd met graffiti en grove, volwassen, beplanting.
Er zijn 46 Drifter banken in drie verschillende lengtes (1, 1.2 en 2 meter) met een gezamenlijk gewicht van ca. 12.000 kg geleverd en geplaatst in een zeer korte periode.


Reizen in comfort

Het BHNS (Bus à Haut Niveau de Service) plan van Amiens Métropole is een plan van de gemeente om op innovatieve wijze het busvervoer toe te passen en de buitenwijken op hoogwaardige manier  met de stad te verbinden. De nieuwe bussen, omgedoopt tot Nemo, zijn volledig elektrisch en hebben een futuristische vormgeving.  De grote ramen en USB poorten en geruisloze rit zorgen voor een comfortabele ervaring, terwijl de stad vanuit de 18 meter lange bus goed aanschouwd wordt.

Naast de bussen zijn ook de opstaphaltes voor de toekomst ontworpen. In 2017 is een proefopstelling in de binnenstad geplaatst waarbij in het bushokje een systeem met een aanraakscherm biedt om de reizigers realtime van vertrek- en reistijden te voorzien. Ook kan deze de voorbijganger informatie verschaffen over de highlights in de omgeving van het bushokje zelf. Bij de bushokjes is voor het wachtmeubilair gekozen voor de Solitude Banken van Streetlife.

Het infrastructurele ontwerp voor de BHNS is van de hand van het bureau Ilex (Paysage & Urbanisme) uit Lyon, welke de Streetlife banken heeft opgenomen in het plan. Vanuit de gemeente Amiens is het project begeleid door Mme. Céline Roche.

De gekozen Solitude banken van Streetlife hebben een verfijnde uitstraling. De comfortabele hoge rugleuning is decentraal geplaatst wat de bank een uitnodigende dynamiek geeft. De jukken van de banken zijn gecoat in een speciale meerkleurige coating, Two Tone CorTen. Dit geeft het stalen frame de warme uitstraling van CorTen staal, maar garandeert kleurvastheid en gaat vlekvorming tegen.

Het is een ingrijpend project dat niet alleen impact heeft op de manier van reizen, maar ook op de vormgeving van de diverse tracés door de stad. Door nieuw aangelegde haltes ontstaan zelfs nieuwe pleintjes, die direct zijn ingericht als hoogwaardige publieke ruimte.

Vooraf aan het project is een proefopstelling geplaatst bij de gemeente Amiens. Na goedkeuring van het zitmeubilair, zijn de 329 banken in 2018 over 3 lichtingen in Amiens geleverd. De laatste bank is in afgelopen januari geplaatst.

Door de succesvolle samenwerking heeft ook de aangrenzende gemeente van Longueau besloten de Solitude banken van Streetlife te gaan plaatsen, zodat de kwalitieve uitstraling van de bushaltes wordt voortgezet.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Neem contact op met Streetlife B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan