Cultuurcentrum renovatie - exterieur en interieur

13 mei 2019
VanBeresteyn is het culturele hart van Veendam. Het is een modern gebouw pal naast het historische Veenkoloniaal Museum. Bewoners en bezoekers van Veendam kunnen in het gebouw terecht voor het theater, de muziek-, dans en theaterschool, de bibliotheek, de kunstexpositie, een grand café, een bank en een toeristisch informatiepunt. Het pand heeft onlangs een warmere, meer levendige uitstraling gekregen. Ook door de toepassing van de nieuwe types Channel Siding van Cape Cod.

De culturele huiskamer van de Veendammers werd oorspronkelijk in 2004 opgeleverd en was inmiddels wel aan een opfrisbeurt toe.  De gemeente had daarbij vooral als wens dat het gebouw meer zou gaan bruisen. Dat is inmiddels gelukt. De - vooral interne - verbouwing, een logischer indeling én de vernieuwde entree verlevendigen het centrum en maken het aantrekkelijker voor de bezoeker. De Cape Cod maakt van de entree een echte eyecatcher én de bijzondere, houten gevel maakt meteen ook de verbinding met binnen.

Opvallende, warme rondingen
Op de opvallende rondingen binnen en buiten is een nieuw type Cape Cod Channel Siding toegepast. De houten gevelbekleding van Cape Cod zorgt daarmee voor een warme en tegelijkertijd ook duurzame uitstraling. Cape Cod biedt immers jaren weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden.

Het hout is gemaakt van Lodgepole pine en dat is verwerkt volgens innovatieve procedures voor houtdroging en verduurzaming. Plastica geeft dan ook lange garanties op de kwaliteit én het behoud van de kleuren.

Spelen met kleur en breedte
Uniek aan dit project is dat de Cape Cod in drie verschillende breedtes en kleuren is toegepast. Dit zorgt voor een heel eigen en speels eindresultaat. Net als bij de andere Cape Cod modellen kunnen ook de Channel Sidings in iedere gewenste kleur geleverd worden.

Daarbij zijn ook semitransparant kleuren mogelijk. Om de natuurlijke uitstraling van het hout te behouden is bij Cultuurcentrum vanBeresteyn gekozen voor drie semitransparant kleuren: ST16, ST17 en ST18.

Ook voor een levendig 3D effect
Binnen de Cape Cod collectie is de Channel Siding een populair model waarmee al veel projecten zijn gerealiseerd. Met de komst van de nieuwe types medio 2019 heeft Cape Cod nu vijf soorten Channel Sidings. En die soorten zijn ook nog eens met elkaar te combineren. Van breed tot smal én in verschillende diktes (18 mm en 32 mm).

Zo zijn er met Channel Siding volop creatieve mogelijkheden om een unieke wand samen te stellen. Met de verschillende diktes en breedtes is een bijzonder mooi en levendig 3D effect op de gevel te creëren. Van speelse tot strakke of authentieke look - de keuze is aan de ontwerper en de opdrachtgever!

Lees meer over onze nieuwe types..

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Plastica Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan